De ce să NU sărbătoreşti Ziua Îndrăgostiţilor de Sfântul Valentin

De Diana Zagrean, pe
Nu toată lumea aşteaptă cu nerăbdare Valentine’s Day. Unii oameni consideră că această sărbătoare nu este necesară, că este falsă, sau că este pre uşor adoptată din străinătate. Vezi care sunt cele 5 motive pentru care să NU sărbătoreşti Ziua Îndrăgostiţilor de Sfântul Valentin.

Pentru că avem Dragobete

Mulţi sunt de părere că ziua Sfântului Valentin este o sărbătoare importată şi că ar trebui să ne ţinem de tradiţiile şi datinile româneşti. Având în vedere că o săptămână mai târziu românii sărbătoresc Dragobetele, varianta locală a zilei îndrăgostiţilor, sărbătoarea iubirii ar putea fi una singură sau le putem alege pe amândouă.

Pentru că iubirea nu are dată fixă

Alţii sunt de părere că iubirea nu trebuie sărbătorită într-o singură zi pe an. În plus, ei susţin că dragostea se arată 365 de zile pe an, în fiecare clipă petrecută împreună şi că nu este nevoie de o zi stabilită de cineva pe calendar ca să ne arătăm sentimentele.

Pentru că nu vrei să fii sclavul cumpărăturilor

Un alt argument solid este acela că Ziua Îndrăgostiţilor este doar un alt motiv pentru vânzători să-şi golească depozitele. Cine spune că trebuie să cumpărăm bomboane, vin roşu, flori şi jucării de pluş în formă de inimioare ca să ne strigăm iubirea? Cine zice că iubirea costă bani? Corect.

Pentru că vrei să fii original

Sărbătoarea de Sfântul Valentin presupune mase de oameni care se iubesc cumva forţat, pentru că este ziua îndrăgostiţilor, tone de flori şi tone de bomboane vândute şi primite cu lacrimi în ochi şi declaraţii. Uneori, Ziua Îndrăgostiţilor înseamnă chiar hoarde de mirese alergând spre altar împreună.

Dacă vrei să fii original, te poţi sărbători în oricare altă zi. În plus, toţi hipsterii spun că Valentine’s Day e prea la modă. Şi hipsterii sunt experţi în originalitate versus mase.

Pentru că este o sărbătoare inventată

Nu în ultimul rând, Valentine’s Day, Ziua Îndrăgostiţilor sau Sfântul Valentin este o sărbătoare ca oricare alta. Poţi să o adopţi şi să o celebrezi, poţi să o ignori, sau poţi să o combaţi. Ţara noastră este încă una liberă şi dacă vrei să te înconjori de norişori roz şi animale din pluş pentru că iubeşti, nu te poate opri nimeni.

Dar poate că este mai bine să te asiguri că persoana de lângă tine te iubeşte, te respectă, te ascultă şi te cunoaşte. Poate că nu este nevoie de flori sau bomboane sau cine romantice ca să vă iubiţi frumos. Sau poate că aşa vă iubiţi voi mai bine.

Sursa foto: Shutterstock

Vezi și cele mai frumoase mesaje de dragoste de Valentine’s Day

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!