Funeraliile prințului Philip: Tradiția pe care familia regală o va încălca de dragul prințului Harry

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 15 aprilie 2021, 18:13
Membrii Casei Regale vor încălca tradiția și nu vor purta uniforme militare la funeraliile prințului Philip, de dragul prințului Harry, care ar fi trebuit să poarte haine civile după ce și-a pierdut titlurile militare. 

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a decis ca membrii Casei Regale să poarte haine civile la funeraliile prințului Philip, pentru a nu-l stânjeni pe prințul Harry. Acesta și-a pierdut titlurile militare onorifice atunci când a renunțat la atribuțiile regale și nu ar fi putut să se îmbrace în uniformă militară, ci doar să-și afișeze medaliile.

Suverana britanică a preferat să încalce tradiția de dragul nepotului său, dar și al prințului Andrew, care s-ar fi aflata în aceeași situație.

Prințul Harry nu poate îmbrăca uniforma militară la funeraliile bunicului său

Prințul Harry, duce de Sussex, a renunțat la toate îndatoririle regale atunci când a decis să se mute în Statele Unite ale Americii alături de soția sa, Meghan Markle, și de fiul lor, Archie. Astfel, fiul prințului Charles și-a pierdut și toate patronajele militare, în ciuda faptului că a servit în armată britanică în Afganistan.

Citește și: Familia lui Nelu Ploieșteanu susține că solistul a fost neglijat de personalul medical

Așa arăta Brigitte Sfăt înainte de operații: nu o s-o recunoști deloc!

Tatăl Andreei Bălan, acuzații dure la adresa Andreei Antonescu

Ce avere a lăsat în urma lui Prințul Philip al Marii Britanii

Prințul Andrew a renunțat la atribuțiile regale din cauza asocierii controversate cu omul de afaceri Jeffrey Epstein, care a fost condamnat pentru trafic de fiinţe umane în scopul exploatării sexuale. Conform protocolului, ducele de York nu ar fi putut să se îmbrace în uniforma sa de amiral.

Prinții Harry și Andrew sunt de altfel și singurii membri în viață ai familiei regale care au activat în armată, potrivit Libertatea.ro.

Funeraliile prințului Philip, care s-a stins din viațî în data de 9 aprilie, vor avea loc sâmbătă, 17 aprilie, la Capela St.George, în prezența a doar 30 de participanți.

Sursă foto: Profimedia

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!