Robert De Niro

De Corina Buhagiar, pe

S-a născut pe 17 august 1943 la New York. În copilărie era poreclit Bobby Milk, pentru că era slăbuţ şi alb ca laptele. Ambii lui părinţi…

… erau artişti, şi au divorţat după ce tatăl lui şi-a descoperit homosexualitatea. Robert şi-a descoperit dragostea pentru actorie la 10 ani când a jucat într-o producţie locală a „Vrăjitorului din Oz”.

A părăsit şcoala pentru a se alătura unei trupe de teatru. S-a format la Stella Adler Conservatory şi a reuşit să se remarce încă de la primele sale roluri. A câştigat Oscar pentru rolul din „The Godfather” din 1974, cât şi în 1981 pentru „Raging Bull”. Rolurile sale din „Taxi Driver”, „Cape Fear” sau „Awakenings” sunt de asemenea memorabile.

A fost căsătorit de două ori, fiecare dintre soţii dăruindu-i câte un copil şi mai are doi copii, concepuţi prin fertilizare în vitro, din relaţia cu un fotomodel. Toate femeile din viaţa lui sunt de culoare şi toţi copii sunt băieţi.

Despre actorie, De Niro spunea: „Îţi permite să trăieşti viaţa altcuiva, fără să trebuiască să plăteşti preţul pentru asta.”
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!