Mesaje emoționante ale artiștilor după moartea actriței Valeria Seciu

De Unica.ro, pe

Valeria Seciu s-a stins din viață astăzi, 6 septembrie, la vârsta de 83 de ani. După aflarea veștii, multă lume a transmis în mediul online mesaje de condoleanțe emoționante.

Valeria Seciu a fost una dintre cele mai îndrăgite actrițe române și a jucat numeroase roluri importante atât în teatru, cât și în filme. A fost căsătorită cu actorul Octavian Cotescu, dar a rămas văduvă la doar 46 de ani. Cei doi au avut împreună un fiu, Alexandru, care este călugăr la Muntele Athos.

Vestea că actrița s-a stins din viață după o lungă perioadă de boală a fost făcută publică de Uniunea Teatrală din România.

Am aflat cu tristeţe că în dimineaţa zilei de 6 septembrie ne-a părăsit extraordinara actriţă de teatru, film, radio şi televiziune Valeria Seciu. Dumnezeu să o ierte şi să o odihnească, a transmis UNITER într-o postare pe Facebook.

Mesaje emoționante ale artiștilor după moartea actriței Valeria Seciu

După aflarea veștii că marea actriță s-a stins din viață, multe vedete și-au exprimat regretele pe rețelele de socializare. Și familia regală a României a transmis un mesaj de condoleanțe.

A plecat azi o ACTRIȚĂ SUPERBĂ ȘI EXCEPȚIONALĂ! Mulțumesc pentru că m-ați făcut să visez cu fiecare rol, cu fiecare apariție! O actriță cu un MISTER absolut INEFABIL! Drum bun, Dna Valeria Seciu! Plecăciuni! a scris Oana Pellea.

Ne-a părăsit o lumină puternică a scenei românești… Dumnezeu să îi călăuzească sufletul spre El!, a scris și cântărețul Dan Helciug.

Era o colegă minunată, un om deosebit. Era extrem de talentată. Îmi pare nespus de rău să aud asta. Este foarte trist. Ultima oară ne-am văzut după premiera spectacolului „Menajeria de sticlă”. Atunci am avut o mică discuție despre spectacolul în care dânsa a jucat, a transmis Ileana Stana Ionescu pentru Fanatik.

Citește și: Anca Țurcașiu, ținută spectaculoasă la nunta fiului ei. Ce mesaj a transmis artista

Jane Fonda are cancer. Actrița a început chimioterapia

Cum și-a recuperat Oana Lis verigheta dată la amanet. „Magia există…”

Ce tarif are Andra pentru o nuntă. Suma uriașă pe care cerut-o pentru două evenimente din Germania

„De o sensibilitate aparte, felul ei de-a juca era unic”

Astăzi a plecat dintre noi o mare actriță. De o feminitate cu totul specială, de o sensibilitate aparte, felul ei de-a juca era unic. (…) În ultimii ani ne-am întâlnit rar, de vreo câteva ori. Îmi povestea de Alexandru, fiul ei, care era deja monah în Muntele Athos, mi-a dăruit cele patru volume ale Everghetinosului, traduse de el din greaca veche, și îmi spunea cât de greu i-a fost să accepte hotărârea lui de a pleca…

Atunci am îndrăznit să-i spun că oricât de greu i-ar fi uneori, de fapt, nu e singură. Că acolo, în muntele cel sfânt, un înger păzitor se roagă pentru sufletul ei neîncetat, și-a amintit și Lamia Beligan, fiica actorului Radu Beligan.

Of… A fost actrița mea preferată, româncă… Am adorat-o… Cel mai mult în „Maestrul si Margareta” și recitând „De ce nu-mi vii”… @Eminescu, prin anii ’70… de atunci și el devenind poetul meu iubit, preferat. Ochii, privirea, stranie, delicată, feminină ființă…, a scris Oana Sârbu.

Ce mesaj a transmis familia regală a României

Printre mesajele de condoleanțe s-a numărat și cel al familiei regale a României.

Majestatea Sa Custodele Coroanei și Principele Radu au aflat cu tristețe vestea trecerii la cele veșnice a marii actrițe Valeria Seciu. Excepționala sa carieră, deopotrivă pe scenă și pe ecran, a fost construită cu talent, forță, rafinament, farmec și originalitate. Valeria Seciu a fost unul dintre reperele artei scenice românești din ultima jumătate de veac.

În anul 2015, Valeria Seciu a fost distinsă de Regele Mihai I cu Decorația regală Nihil Sine Deo. Familia Regală este cu gândul alături de familia Valeriei Seciu, în aceste grele momente. Dumnezeu să o odihnească în pace! a fost mesajul trensmis de Casa Regală.

Mesajul transmis de Ministerul Culturii

Valeria Seciu a părăsit scena lumii, cu aceeași discreție și eleganță cu care ne-a bucurat la fiecare apariție în teatru sau micile și marile ecrane.

De la debutul din 1964 pe scena naționalului bucureștean alături de regretatul Ion Caramitru, în rolul Veronicăi Micle, până la apariția în „Pelicanul” (1994) regizat de Cătălina Buzoianu sau la rolul Ranevskaia din spectacolul „Livada de vișini”, a reușit să îmbine grația și delicatețea cu o forță artistică așa cum rareori ne este dat să vedem.

Premiată, apreciată și aplaudată, Valeria Seciu ne-a lăsat o moștenirea bogată și a contribuit prin toată activitatea sa la conturarea galeriei marilor nume ale teatrului românesc!

Gândurile noastre se îndreaptă către familie, prieteni și toți cei care au cunoscut-o pe Valeria Seciu! a fost mesajul transmis de Ministerul Culturii.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!