De ce au purtat Kate Middleton și Meghan Markle perle la funeraliile suveranei. Camilla, regina consoartă, a ales diamantele

De Unica.ro, pe

La înmormântarea reginei Elisabeta a II-a, care a avut loc pe 19 septembrie 2022, femeile din familia regală britanică au urmat întocmai protocolul funeraliilor, purtând ținute negre de doliu, pălării, voalete și perle. Alegerea perlelor pe post de accesorii nu a fost întâmplătoare.

Perlele sunt cunoscute și ca bijuterii de doliu, simbolizând lacrimile. Tradiția purtării perlelor la înmormântări datează de pe vremea domniei reginei Victoria. După decesul soțului, prințul Albert, regina Victoria a purtat doliu timp de 40 de ani și și-a accesorizat hainele negre cu bijuterii incolore, inclusiv cu perle, pentru a nu atrage atenția cu piese strălucitoare.

Este o tradiție! Este vorba despre suprimarea culorii, iar perlele nu sunt strălucitoare sau neplăcute. Alegându-le, ești discret și dai dovadă de respect – a precizat Vivienne Becker, jurnalistă și autoare de cărți, potrivit instyle.com.

Bijuteria reprezintă plecarea, sfârșitul unui lucru și începutul altuia – a adăugat Vivienne Becker, expert în istoria bijuteriilor.

Kate Middleton și Meghan Markle au purtat, în semn de omagiu, bijuterii de familie, care le-au fost dăruite chiar de Regina Elisabeta a II-a. Kate a ales aceeași combinație de colier cu patru rânduri de perle  și cercei cu perle în formă de picături pe care a purtat-o și în urmă cu un an, la înmormântarea prințului Philip.

De ce au purtat Kate Middleton și Meghan Markle perle la funeraliile suveranei. Camilla, regina consoartă, a ales diamanteleIcon photoVEZI GALERIA FOTO (1 / 6)

Aceste bijuterii au făcut parte din colecția personală a regretatei suverane și au fost purtate și de prințesa Diana, în timpul unui eveniment în 1975. Tot în semn de omagiu pentru regină, Charlotte, fiica prințesei de Wales, a avut și ea o mică broșă în formă de potcoavă cu diamante, cadou primit de la regretata străbunică.

De ce au purtat Kate Middleton și Meghan Markle perle la funeraliile suveranei. Camilla, regina consoartă, a ales diamantele

Meghan Markle și-a accesorizat ținuta cu o pereche de cercei cu perle și diamante, primită de la Regina Elisabeta.

Camilla, regina consoartă a Regatului Unit, a ales diamantele și safirele în locul perlelor. Ea purtat broșa Hesse a reginei Victoria, cu diamante în formă de inimi și două pandantive cu safire. Acestea au fost însoțite de o pereche de cercei în formă ovală, cu pietre de safir înconjurate de diamante și de un colier din aur cu pandantiv.

Citeşte şi: Ce se va întâmpla cu bijuteriile Reginei Elisabeta a II-a. Colecția sa cuprinde peste 300 de piese de lux

Citeşte şi: Kate Middleton și Meghan Markle au purtat bijuterii-tribut în onoarea Reginei Elisabeta a II-a. Cum arată accesoriile și care este povestea lor

Citeşte şi: Omagiul adus de Kate Middleton Reginei Elisabeta a II-a. Ce a făcut Prințesa de Wales în ziua înmormântării

Citeşte şi: Camilla, reacție nervoasă la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Ce a făcut-o să-și piardă cumpătul în public

Colecția privată de bijuterii a Reginei are o valoare de circa 110 milioane de dolari și este compusă din peste 300 de piese, inclusiv 98 de brioșe, 46 de coliere, 34 de perechi de cercei, 15 inele, 14 ceasuri și cinci pandantive. Una dintre cele mai luxoase piese din colecția bijuteriilor reginei este o tiară primită de la regina Maria de Tack, când s-a căsătorit cu regele George al V-lea, în 1893. Jurnaliștii britanici spun că singurele bijuterii cu care regina a fost înmormântată au fost verigheta și o pereche de cercei cu perle.

Foto – Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!