Gogol Bordello: „România seamănă cu Ucraina dar e mult mai varză”

De Unica.ro, pe

Aflat pentru a patra oară la Bucureşti, pentru un concert care a creat adevărate momente de isterie între fani, Eugene Hutz, solistul trupei multietnice, a vorbit despre spectacol şi despre proiectele sale, despre fanii din România şi despre Diana, iubita lui din Focşani.

Gogol Bordello, „în duet” cu Taraful Haiducilor

Rockerii au aflat că nu e să dai din cap pe muzica ţigănească, braziliană sau Dumnezeu ştie de care. I-au învăţat ucrainienii de la Gogol Bordello, care au încheiat un show nebunesc cu lăutarii de la Taraful Haiducilor pe scenă. Trupă multi-etnică Gogol Bordello, care are în componenţă muzicieni din Rusia, Israel, SUA, Ucraina şi Ecuador, şi faimoşii lăutari din Clejani, cunoscuţi în lumea întreagă sub numele de Taraful Haiducilor, au reuşit să treacă dincolo de barierele culturale, şi uniţi de aceeaşi pasiune pentru muzica gypsy, au susţinut împreună, miercuri seară, pe aceeaşi scenă, un concert spectaculos, la Teatrul de Vară din Herăstrău.

Cei peste 20 de muzicieni ai celor două formaţii, adunaţi pe o singură scenă, fiecare cântând la instrumentul lui – acordeon, chitară, tobe, voce, vioară sau ţambal – , au făcut ca cei aproximativ 3000 de oameni prezenţi la concert să sară şi să aplaude, să încerce stări de extaz, să tremure şi să ţipe în acelaşi ritm cu ei.

Chiar dacă Gogol Bordello şi Taraful Haiducilor au apărut împreună în faţa publicului abia la sfârşitul concertului, momentul a fost unul spectaculos. Asta după ce, timp de aproape două ore, reprezentaţia celor de la Gogol Bordello ale a creat adevărate momente de isterie, în care fanii fie dansau frenetic în faţa scenei, cu mâinile întinse către idolii lor, fie pluteau deasupra mulţimii, purtaţi pe braţele întinse spre scenă.
Imagine: Mediafax Foto
Mai multe detalii pe EVZ.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!