Cristi Puiu, distins cu premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul Internațional de Film de la Berlin

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Luni, 02 martie 2020, 10:37

Cristi Puiu a primit, sâmbătă seară, premiul pentru cel mai bun regizor la secțiunea Encounters.

Distincția i-a fost acordată în cadrul ceremoniei de gală a celei de-a 70-a ediții a Festivalul Internațional de Film de la Berlin.

Este pentru a doua oară când regizorul român, în vârstă de 57 de ani, primește recunoașterea internațională, după Ursul de Aur pentru scurtmetraj din 2014.

Cristi Puiu, distins cu premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul Internațional de Film de la Berlin

Frédéric Schulz-Richard, actorul care interpretează rolul principal din film,  a fost cel care a ridicat premiul.

„Malmkrog” a avut premiera internațională în cadrul secțiunii Encounters a Berlinalei, fiind proiectat chiar în deschidere, și a intrat în competiție cu alte 14 filme din întreaga lume. Carlo Chatrian, directorul artistic al festivalului , a declarat despre Encounters că reunește filme care „își asumă provocarea de a contura o lume, mai degrabă decât a o reproduce”. Regizorul Cristi Puiu a fost primit călduros la Berlin, fiind considerat deschizătorul de Noul Val în cinematografia românească.

Presa internațională a scris despre Malmkrog că este „marele film al festivalului” (Nuovo Cinema Locatelli), „un film de o seriozitate aproape intimidantă” (Screen Daily), „o capodoperă plină de intensitate” (Cultured Vultures) și a punctat radicalismul demersului original apropiat de cinema-ul anilor ’70, lăudând în egală măsură picturalitatea filmului regizat de Cristi Puiu.​

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!