Poze: Anca Lungu a respectat toate tradiţiile greceşti de nuntã

De Unica.ro, pe

Anca şi Ştefan Lungu au spart farfurii la plecarea de acasã şi a dansat greceşte pânã în zori.
După o logodnă-surpriză ȋn Toscana și o cununie civilă la București, Anca Lungu, prezentatoarea Observatorului de Weekend de la 19:00, de la Antena 1 a avut parte de o nuntă plină de tradiţii greceşti.
Cei doi miri au ales ca locaţie pentru cununia religioasă o frumoasă biserică din Lefkada, Grecia, aflată chiar pe malul Mării Ionice. Întreaga ceremonie a fost planuită pas cu pas, asemeni ceremoniei surpriză de logodnă pe care Ştefan i-a pregătit-o frumoasei prezentatoare.
Alături de ei s-au aflat naşii şi trei prieteni. Anca și Ștefan Lungu au respectat tradiţiile meleagurilor elene, astfel că: „Înainte de a pleca spre biserică am spart o farfurie în pragul casei, aruncând-o peste cap.” Acest ritual reprezintă începutul unei noi etape din viaţă, în care mireasa nu trebuie să privească înapoi, spărgându-se, astfel, toate ghinioanele.
Prezentatoarea a mai povestit că ei şi-au cumpărat cununiile pe care preotul le aşază pe cap mirilor în timpul slujbei. Spre deosebire de această tradiţie, în România, există în biserică o singură pereche de cuninii pe care preoţii o folosesc în timpul slujbei. „În Grecia, fiecare cuplu îşi aduce cununiile şi apoi le păstrează ca amintire a celei mai frumoase zile”, spune Anca.
Anca și Ștefan Lungu au avut o nuntă intimă, grecească, cu masa plină de bucate tradiționale elene și au dansat, până în zori, pe malul mării, pe ritmurile lui Zorba.
Vezi mai multe poze de la nunta din Grecia a Ancăi Lungu!
anca rusu stefan lungu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro