„Alejandro”, noul videoclip şocant marca Lady Gaga

De Cristina Popa pe

Dacă până acum credeai că Lady Gaga nu te mai poate şoca, ei bine, dacă urmăreşti cel mai recent videoclip al său pentru piesa „Alejandro” îţi vei da seama că te-ai înşelat amarnic.
Timp de 9 minute, căci atât durează clipul, tunsă scurt, îmbrăcată în lenjerie intimă nude, sau în veşminte călugăreşti, înconjurată de cruci în flăcări sau bărbaţi aproape dezbrăcaţi şi cât se poate de efeminaţ, reproducând scene demne de sadomaşochişti, Lady Gaga surprinde din nou.


Totuşi, în ciuda unui videoclip cel puţin neaşteptat, este imposibil ca pe măsură ce urmăreşti imaginile şi asculţi noul hit, să nu sesizezi numeroasele surse de inspiraţie care au ajutat fenomenul Gaga să atragă atenţia din nou.


Astfel, dacă linia melodică aminteşte  doar de Ace Of Base şi al lor „Dont Turn Around”, iar la final împrumută puţin şi din ritmul piesei „La Isla Bonita”, videoclipul are în schimb mult prea multe scene şi elemente prin care este evident cât de mult a „contribuit”  Madonna,fără să vrea, la realizarea lui „Alejandro”.

Mai exact, noul look cu tunsoarea bob specific anilor ‘80 şi lenjeria nude purtată de Gaga amintesc de imaginea lui Madge de la începutul videoclipului „La Ista Bonita”, crucifixele arzând şi ţinuta de călugăriţă ne fac să vizualizăm fragmente din „Like a Prayer”,  în timp ce bărbaţii efeminaţi şi dansul lasciv te poartă cu gândul la „Human Nature”.

Cântă şi are succes deşi nu are cea mai bună voce, s-a făcut remarcată prin imagini şocante pentru societatea de azi şi lumea muzicală actuală, a lansat tendinţe şi, mai nou, a scandalizat Biserica Catolică, la fel ca şi predecesoarea ei, acum 30 de ani.

Iar dacă  la toate acestea mai adăugăm şi copiatul unor elemente ce au prescris o reţetă de succes în anii ’80, atunci da, fără doar şi poate, am putea spune că Lady Gaga este o nouă Madonna upgradată.

Urmăreşte-o pe Gaga în noul videoclip „Alejandro” şi spune-ne ce părere ai!

 

Foto: Youtube

O tânără de 18 ani, elevă la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București, a murit de meningită

O tânără de 18 ani, elevă la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București, a murit de meningită