Mierea de albine tratează buzele uscate

De Libertatea pentru femei, pe
Buze uscate. Senzația de buze uscate sau crăpate poate fi produsă de diverși factori, printre care deshidratare, temperatură exterioară prea ridicată sau prea scăzută, stare febrilă, diverse medicații. 

Unele persoane pot suferi de cheilită, o afecțiune cauzată de o infecție care se manifestă prin uscarea buzelor și apariția de leziuni la colțurile gurii. În cele mai multe cazuri însă, buzele uscate se datorează deshidratării și pot fi tratate foarte ușor.

Buzele nu conțin glande sebacee (care secretă sebum – grăsimi). Din acest motiv, buzele se pot usca ușor în cazul lipsei de hidratare, fie datorată vremii, fie insuficientei hidratări a corpului. Lipsa umidității din aer în timpul lunilor de iarnă este deseori responsabilă pentru crăparea și uscarea buzelor. Expunerea frecventă la soare în timpul verii poate fi de asemenea un factor declanșator.

O altă cauză pentru buze uscate o reprezintă linsul frecvent al buzelor. Saliva de pe limbă poate reduce gradul de hidratare al buzelor, deși nouă ni se pare că efectul este cel opus. Unguentele constituie de obicei un remediu eficient și la îndemână pentru buze uscate.

Citește mai departe în Dicționarul medical!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro