Cine era Sebastian Șerban, soldatul român care a murit călcat de tanc

De Unica.ro, pe

Sebastian Șerban este soldatul român în vârstă de 35 de ani care a murit pe poligonul de la Smârdan, călcat de tanc.

Moartea sa a avut loc în timpul unui exercițiu. Plutonierul făcea parte din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă” din Galați. În timpul activităților de instruire din cadrul unui exercițiue de conducere a tancului, fără trageri de luptă, în Poligonul Smârdan din județul Galați, s-a produs tragedia, după cum relatează Antena 3.

Militarul coordona manevrele în vederea începerii deplasării unui tanc, atunci când a fost prins între tancul aflat în mișcare și una dintre laturile amplasamentului în care se găsea mașina de luptă. La fața locului s-a deplasat un echipaj medical al SMURD. Din păcate, leziunile militarului au fost prea grave pentru a-i mai putea fi salvată viața.

„În acest moment, Poliția Judiciară Galați efectuează cercetări la fața locului, a fost înștiințat Parchetul Militar Iași, iar la nivelul unității a fost numită o comisie condusă de șeful de stat major pentru cercetarea administrativă a împrejurărilor producerii evenimentului”, arată Ministerul Apărării Naționale într-un comunicat de presă.

Sebastian Șerban era angajat al Ministerului Apărării Naționale din anul 2008 și era căsătorit. Ministerul Apărării Naționale a mai arătat în comunicat: „Conducerea MApN își exprimă profundul regret pentru tragicul eveniment și este alături de familia îndoliată”.

Într-o postare pe Facebook, ministrul Apărării și protecției Naționale, Vasile Dîncu, și-a exprimat și el regretul pentru pierdere: „Transmit sincere condoleanțe și întreaga mea compasiune familiei plutonierului Sebastian Șerban care și-a pierdut viața, vineri, în Poligonul Smârdan din Galați, în timp ce își îndeplinea misiunile care i-au fost încredințate. Îi vom păstra profunda recunoștință pentru tot ceea a făcut în anii pe care și i-a dedicat Armatei Române”.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!