Video: De ce nu slăbim? Ne spune medicul nutriționist Șerban Damian

De Simona C., pe

Ținem diete peste diete, acumulăm prea multe frustrări și în final, dăm jos prea puține kilograme. De ce nu slăbim, de fapt? Medicul nutriționist Șerban Damian ne spune adevărul.
Tu crezi că nu ai ales dieta cea mai potrivită, dai vina pe nutriționistul la care ai decis să apelezi în ultimă intanță și care nu ți-a dat, crezi tu, regimul potrivit sau te superi pe tine că nu ai ajuns de prea multe ori la sală, deși ți-ai făcut abonament pe un an întreg.
Dar niciunul dintre aceste motive nu este cauza pentru care nu poți slăbi așa cum ți-ai dori.
Uite care este adevăratul motiv pentru care nu slăbești, în opinia medicului nutriționist Șerban Damian (centrul de nutriție Superfit):

Ce te ajută să slăbești

Dacă ești optimist, plin de încredere, nu te lași bruiat de opiniile celor din jur, ajungi destul de repede să îți atingi obiectivele – crede Șerban Damian.
Pe de altă parte, dacă ai niște așteptări nerealiste, mult mai repede ajungi să fii frustrat de neîndeplinirea lor și cedezi. Trebuie să îți prioritizezi lucrurile – dacă scăderea în greutate este un obiectiv secundar, este foarte puțin probabil că vei reuși în a-l atinge. A scădea în greutate presupune să fii dispus să faci toate demersurile necesare în acest sens – să acorzi timpul necesar pentru anumite cumpărături sau pentru a găti, conform dietei alese, să faci sport, să nu te lași deviată de la scopul tău.
În scăderea în greutate, mai ales atunci când e vorba despre un exces mare de greutate, pot apărea mari probleme pe traseu – sărbătorile, anumite petreceri la care participi și ”trișezi”, mâncând ceva ce nu ai voie. Dacă nu iei astfel de situații în tragic și vei continua dieta chiar și după aceste abateri (care este de preferat să fie însă o excepție, și nu o regulă), fără să te învinovățești, vei reuși să îți atingi în final obiectivul de a pierde kilogramele în plus.
Video Robert Hanciarec. Filmare realizată la Centrul de Nutriție Superfit. Mulțumim pentru sprijin!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!