Valeriu Gheorghiță: „Vaccinarea anti-COVID-19 și purtarea măștii rămân principalele metode de combatere a răspândirii bolii”

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 26 aprilie 2021, 16:56

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a vorbit despre imortanța purtării măștii de protecție și după vaccinarea împotriva noului coronavirus.

Medicul a explicat că există mutații ale virusului SRAS-CoV-2 care cresc gradul de contagiozitate ale acestuia.

„Este vorba despre mutații care cresc contagiozitatea acestui virus. Este ceea ce spuneam până în acest moment – atât timp cât acest virus se propagă în rândul populației, are șanse să acumuleze noi mutații, care fie cresc agresivitatea, fie cresc contagiozitatea, fie fac ca acest virus să fie mai rezistent la acțiunea vaccinurilor, drept pentru care vaccinarea rămâne în momentul de față, alături de respectarea măsurilor de prevenție, principalele măsuri de combatere a răspândirii infecției, de limitare a consecințelor acestei pandemii”, a spus Valeriu Gheorghiță, la digi24.ro.

Citește gratuit ediția de aprilie a revistei Unica. O găsești AICI

Medicul a subliniat că vaccinarea este cea mai bună soluție împotriva pandemiei.

„Este important să continuăm vaccinarea cu vaccinurile disponibile. La momentul actual pot să spun că sunt foarte eficiente, și ne uităm ce se întâmplă în Israel, în Marea Britanie. Sunt țări care au înregistrat un număr extrem de scăzut de decese. Israelul, ieri nu a înregistrat niciun deces, pentru prima oară după atâtea luni. Este o veste extraordinară și tocmai de aceea acest mesaj trebuie să fie foarte bine înțeles. Prin această campanie de vaccinare noi putem să prevenim pierderile de vieți omenești, putem să scădem numărul de oameni care ajung în spital din cauza maladiei COVID-19, putem să revenim la normalitate”, a adăugat Gheorghiță.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!