Uleiul esenţial de cimbru, aliatul tău împotriva cancerului

De Andreea Catrina, pe Ultimul update Luni, 25 octombrie 2021, 15:02
Uleiurile esenţiale au început să fie din ce în ce mai cunoscute în ultimii ani, datorită calităţilor lor terapeutice. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor le folosesc pentru aromoterapie sau pentru uz extern, fără a şti că există uleiuri esenţiale ce pot fi folosite şi pentru uz intern.

Unul dintre acestea este uleiul esenţial de cimbru. Recunoscut pentru proprietăţile sale antibacteriene, antiparazitare, antifungice şi antivirale, uleiul esenţial de cimbru poate face minuni pentru sănătate, mai ales în anumite afecţiuni, iar recent s-a demonstrat faptul că ne apără şi de mai multe tipuri de cancer, dar mai ales de cancerul la sân. Însă, deoarece uleiurile esenţiale sunt foarte puternice, şi ne pot face şi foarte mult rău dacă nu le luăm exact aşa cum trebuie, înainte de a încerca orice ulei esenţial e bine să apelezi la un medic homeopat sau chiar la medicul de familie.

Uleiul esenţial de cimbru se foloseşte şi în infecţiile respiratorii, şi în afecţiunile digestive, dar şi pentru a trata stresul ori oboseala. Poate stopa apariţia acneei provocate de stafilococi şi poate trata cu succes şi ciupercile unghiilor fiind, aşa cum am mai spus, un antibacterian cu spectru larg.

Cu toate acestea, până de curând nu se ştia de faptul că uleiul esenţial de cimbru poate lupta împotriva cancerului. Specialiştii au descoperit însă că acest ulei esenţial este unul dintre cei mai puternici antioxidanţi cunoscuţi, iar substanţele pe care le conţine au puterea de a distruge organismele nocive care ne afectează echilibrul organismului.

Studiul care arată că uleiul esenţial de cimbru ar putea fi eficient împotriva cancerului la sân a fost realizat de cercetătorii turci, de la Universitatea Celal Bayar. Şi, chiar dacă cercetarea este la început de drum, nu putem decât să ne bucurăm că o plantă atât de banală precum cimbrul ar putea salva milioane de femei anual.

Foto: femeie care tine in mana o jardiniera/ Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!