Uleiul de măsline sau uleiul de floarea soarelui? Mihaela Bilic spune care este mai sănătos și de ce

.

Mihaela Bilic a vorbit despre diferențele dintre uleiul de măsline și cel de floarea soarelui, explicând care este mai sănătos și care trebuie evitat, mai ales atunci când vine vorba de siluetă. Medicul nutriționist a dezvăluit cum ne poate afecta sănătatea aceste uleiuri și care ar trebui folosit în bucătărie pentru a evita să avem diferite probleme.

Mihaela Bilic, diferențele dintre uleiul de măsline și cel de floarea soarelui

Atât uleiul de măsline cât și cel de floarea soarelui sunt folosite în bucătăria românească, acestea fiind înttodeauna pe rafturile gospodinelor. Deși sunt utilizate aproape zilnic, nu mulți știu ce proprietăți au aceste uleiuri și cât sunt de sănătoase. Astfel, dr Mihaela Bilic a precizat că există mai multe diferențe între cele două tipuri de ulei, iar unul este de evitat.

Așadar, pentru a-i ajuta pe consumatori să evite problemele de sănătate și să-și protejeze silueta, medicul nutriționist a venit cu mai multe precizări în mediul online.

Citește și: Mihaela Bilic, despre cât de periculoasă este lipsa somnului. „Duce rapid la tulburări neurologice grave și chiar la moarte!”

Citește și: De ce recomandă Mihaela Bilic consumul lactatelor care au depășit termenul de valabilitate. „Eu toate produsele lactate le mănânc expirate!”

„Ulei de măsline sau ulei de floarea soarelui? Ce diferențe avem între ele? Aici (n.r ulei de măsline) acizi grași esențiali, omega 9, acidul oleic, aici (n.r floarea soarelui) aici grași esențiali, omega 6. Ăsta este inflamator, ăsta este proinflamator. Din punct de vedere rezistență la prăjire, aici avem punct de ardere foarte înalt, este stabil, însă schimbă gustul mâncării pe care o prăjim în el. Uleiul de floarea soarelui este neutru și suficient de ieftin încât putem să-l aruncăm după fiecare prăjire”, a afirmat Mihaela Bilic.

Câte calorii are uleiul

În ceea ce privește numărul de calorii conținut de ulei, Mihaela Bilic spune că aici lucrurile sunt la egalitate. Și asta pentru că o lingură de ulei de măsline are tot atâtea calorii ca o lingură de ulei de floarea soarelui. Așadar, medicul nutriționist atrage atenția asupra faptului că acesta poate dăuna siluetei dacă este consumat în exces.

Citește și: Mihaela Bilic a spus care e leguma care ajută la slăbit, dar devine o bombă calorică dacă o gătim greșit. „De la 70 calorii/100 g, ajunge la 450 de calorii!”

Citește și: De ce pot fi periculoase murăturile. „Creează mari probleme de sănătate pe termen lung!” Avertismentul experților

„Din punct de vedere caloric, lucrurile sunt identice. O sută de calorii pe lingură, indiferent de culoarea lui. Așa că, dragii mei, uleiul o fi el sănătos, dar trebuie să-l consumăm cu măsură. O salată cu trei linguri de ulei are deja 350 de calorii. Cât despre ăsta, cu omega 6, lăsați-o mai moale pentru că n-avem nevoie de inflamație, e suficient că ne afectează silueta”, a precizat ea.

Sursă foto: Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton