Totul despre analizele medicale pentru înscrierea la şcoli şi grădiniţe

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 14 martie 2022, 15:49

Înscrierea copiilor la grădiniţe, creşe şi clasa pregătitoare, se apropie cu paşi rapizi. Pe lângă numeroasele probleme legate de înscriere, fiecare instituţie solicită avize şi analize medicale obligatorii.
Aceste masuri medicale sunt necesare pentru aceasta varsta frageda, deoarece sistemul imunitar al copiilor este in schimbare, iar in lipsa anticorpilor, bolile se transmit rapid in colectivitate si afecteaza viata micutilor si a parintilor.

Cele mai frecvente analize medicale necesare pentru inscrierea in colectivitate sunt:
Examen coproparazitologic microscopic – pentru identificarea parazitilor intestinali (giardia, oxiuri, limbrici, taenia)
Exudat faringian si nazal – pentru identificarea bacteriilor (meningoc, pneumococ, streptococ, stafilococ auriu) de la nivelul cailor respiratorii responsabile pentru menigite, amigdalite, otite, penumonii, etc. Daca este cazul se impune antibiograma pentru culturi pozitive.
Coprocultura (inclusiv antibiograma) – pentru identificarea bacteriilor patogene din materiile fecale

Pentru cei ce revin in colectivitate este nevoie de avizul epidemiologic intocmit de medicul de familie pe baza analizelor medicale, ce va atesta existenta sau neexistenta unei boli contagioase.
Desi analizele medicale (cu exceptia exudatului nazal) pot fi efectuate gratuit cu bilet de trimitere de la medicul de familie, ele sunt considerate analize la cerere, iar in absenta unei suspiciuni de boala doctorul nu poate intocmi biletul de trimitere, astfel pretul analizelor va fi suportat integral de catre parinti.

Preturile analizelor necesare inscrierii in colectivitate, oferite de laboratoarele private, variaza in medie de la 80 lei pana la 150 lei.
Promotional centrele Gral Medical ofera un pachet medical la doar 49 lei, valabil in perioada 2 septembrie 2013 – 30 septembrie 2013. Oferta este valabila in: Bucuresti, Ploiesti, Focsani, Pitesti, Valcea, Craiova si Sibiu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!