6 strategii eficiente pentru cura de slăbire

De Erika Chivu, pe

Ai ţinut zeci de diete fără niciun rezultat? Poate că nu ai abordat problema aşa cum trebuie. La următoarea dietă ţine cont de aceste strategii care nu dau greş.

1. Află ce fel de dietă ţi se potriveşte!

 
Ce a funcţionat în cazul prietenei tale, nu e musai să dea rezultate şi la tine, aşa că stabileşte-ţi propria dietă, în functie de ce îţi place să mănânci, de programul tău, nivelul activităţii fizice, etc. Degeaba te străduieşti să adopţi un stil de viaţă care nu ţi se potriveşte fiindcă probabil tentaţia de a renunţa va fi foarte mare.

2. Găseşte-ţi motivaţia

 
Gândeşte-te de ce vrei să slăbeşti şi fă o listă cu toate motivele. Poate vrei să arăţi bine la vară pe plajă, poate vrei să te simţi mai energică şi mai uşoară, poate vrei să fii mai sănătoasă. Odată realizată lisa, afişeaz-o într-un loc „periculos”, de pildă pe uşa frigiderului ca să o vezi de câte ori eşti tentată să mănânci ceva interzis.

3. Foamea nu este aliatul tău

Senzaţia continuă de foame, pe care o asociem cu dietele, este de fapt duşmanul unei cure de slăbire reuşite. Cu cât foamea e mai mare, cu atât creşte riscul de a ceda tentaţiilor. Din contră, dacă ţii o dietă de slăbire, ar trebui să eviţi foamea, mâncând puţin şi des – o strategie care ţine sub control glicemia şi previne poftele.

4. Fii activă!

Regimul alimentar este cel mai important, dar imediat după el urmează mişcarea. Din păcate, dieta fără sport nu funcţionează la fel de bine. Alege sportul care ţi se potriveşte ca să îl practici cu plăcere şi să nu devină o corvoadă. Orice fel de mişcare este benefică, de la înot la mers pe role sau volei.

5. Bucură-te de mâncare!

Dacă începi o dietă de slăbire nu înseamnă că ai renunţat la plăcerea de a mânca. Învaţă să te bucuri de gustul unui fruct proaspăt, al unei salate „cu de toate” şi pune accentul pe calitatea alimentelor, nu pe cantitate. De asemenea, învaţă să faci combinaţii sănătoase de alimente, pentru ca digestia să se desfăşoare fără probleme.

6. Nu te gândi la ce scoţi din alimentaţia ta…

… ci la ce trebuie să adaugi. Ai grijă ca zilnic să mănânci un fruct, multe legume, în special roşii, şi cel puţin un bol de supă care e sănătoasă şi te ajută să slăbeşti. Mai adaugă peşte sau carne, nuci şi alune şi vei vedea că nu prea mai e loc pentru alimentele care îngraşă.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!