Cum prepari acasă siropul împotriva durerilor de gât

De Geo Berciu, pe

Ghimbirul este un remediu natural folosit de peste 2000 de ani de medicina alternativă datorită celor peste 500 de substanţe active din componenţa sa. Studiile moderne au demonstrat că ghimbirul poate fi superior antibioticelor şi este un aliat de nădejde în tratarea răcelilor, fiind un calmant ideal în inflamaţiile gâtului.

O durere în gât poate fi primul semn al unei răceli, un efect secundar al corzilor vocale tensionate sau o indicaţie a unei afecţiuni mai serioase, însă în oricare dintre cazuri singura ta preocupare este cum să scapi de sâcâitoarea senzaţie. În acest caz, un sirop de ghimbir preparat în casă este remediul pe care ar fi bine să-l încerci.
Cum prepari acasă siropul împotriva durerilor de gât
Ingredientele de care ai nevoie se găsesc foarte uşor şi nu sunt deloc scumpe: ghimbir, lămâie şi miere. O linguriță de ghimbir proaspăt ras se fierbe cu o cană de apă, apoi, după ce s-a răcit, adaugi 4-5 felii de lămâie şi 3 lingurițe cu miere. Important este ca acest preparat să-l depozitezi la frigider până capătă consistenţa unui jeleu. Din acest preparat foloseşti câte două linguriţe la o cană de apă fierbinte, iar durerile de gât se vor diminua vizibil după câteva utilizări.
Cum prepari acasă siropul împotriva durerilor de gât
Mai mult decât atât, ghimbirul ajută şi în cazul problemelor respiratorii, stimulând eliminarea mucozităţilor şi fluidizarea congestiilor respiratorii.
(Sursa foto: Hepta, Pinterest)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!