Cum scapi de petele pigmentare

De Libertatea pentru femei, pe Ultimul update Luni, 07 martie 2022, 15:37

Ai pete maronii pe mâini, faţă sau decolteu? Acesta e cel mai bun moment pentru tratarea lor, pentru că pielea nu mai este expusă soarelui puternic. Iată cele mai eficiente remedii.
Completează îngrijirea de zi cu zi cu o cremă cu efect de albire şi iluminare potrivită pentru tenul tău. Formula sa specială va preveni apariţia petelor şi le va estompa pe cele existente. Susţine-i acţiunea cu remedii naturale, aplicate zilnic.

De ce apar petele pigmentare?

Petele pigmentare sunt pete de culoare mai închisă ce apar ca urmare a creşterii cantităţii de melanină. Cauza principală pentru apariţia lor este expunerea repetată la soare, de-a lungul vieţii, fără o protecţie corespunzătoare, dar pot fi şi semne ale unor modificări hormonale sau ale unor afecţiuni interne. De aceea, este necesar un control medical pentru stabilirea cauzei şi a unui tratament corect. Petele pigmentare apar în special pe mâini, faţă, decolteu, spate şi umeri.

5 ingrediente care te ajută să estompezi petele

1. Sucul de lamâie. Se aplică direct pe zona afectată, iar după o jumătate de oră se spală pielea cu apă rece. Dacă ai tenul sensibil, combină sucul cu o linguriţă de miere sau diluează-l cu apă. Pentru a vedea rezultatele, trebuie să aplici acest tratament de două ori pe zi, timp de una, două luni.
2. Aloe vera. Cu proprietăţi excelente de vindecare pentru problemele pielii, gelul de aloe vera te ajută să estompezi petele maronii. Aplică-l prin masaj delicat direct pe zona dorită, iar după o jumătate de oră clăteşte cu apă rece. Fă tratamentul de două ori pe zi, timp de cel puţin o lună.
4. Papaya. Pisează pulpa fructului cu furculiţa sau cu blenderul şi aplică, masând uşor pielea. După 20 de minute, clăteşte cu apă călduţă. Pielea va rămâne curată, luminoasă şi va avea un tonus mai bun.
5. Iaurtul. Este un mod simplu şi eficient de a albi pielea. Fa-ţi o mască din suc de lamâie verde şi iaurt natural, aplică în strat uniform, iar după 20 de minute îndepartează cu apă călduţă.

Tratamente profesionale de depigmentare

„Toamna e anotimpul ideal pentru începerea tratamentelor împotriva petelor pigmentare. Ca variante profesionale poţi încerca microdermoabraziunea, întotdeauna combinata cu tratamente de hidratare şi revitalizare cu vitaminele A, E şi vitamina C pură. Personal, utilizez rar peelingurile chimice. Crema cu factor de protecţie minim 30, ideal 50, este obligatorie cel puţin o luna dupa încheierea tratamentului. Se mai poate folosi crema antipete pe baza de acid kojic. Atenţie la ingrendientul „hidrochinona” din cremele depigmentante: e suspectat de potenţial cancerigen, dar nu exista înca studii clare care sa fi demonstrat acest lucru.”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!