Sănătate: Relaxare şi tratament la Băile Felix

De Libertatea pentru femei, pe Ultimul update Vineri, 17 septembrie 2021, 16:57

Fie că vrei să faci un tratament complex, cu ape termale şi nămol sapropelic, sau vrei doar să te relaxezi în bazine cu apă caldă, staţiunea Băile Felix este destinaţia potrivită pentru o vacanţă reuşită.
Cea mai mare staţiune balneară a ţării, bogată în bazine cu ape termale, Băile Felix, este o adevărată oază de relaxare şi recuperare medicală. Situată la numai 8 kilometri de Oradea, în judeţul Bihor, staţiunea a împrumutat numele celui care a descoperit izvoarele fierbinţi tămăduitoare, şi anume călugărul Felix, parohul mănăstirii din Sânmartin. Documentele istorice atestă folosirea apelor din Băile Felix încă din anul 1000, dar abia la 1700 au început să se construiască aici case şi să prindă viaţă staţiunea de astăzi.

Sănătatea din apele termale

Apele termale din Felix sunt bogate în săruri minerale şi au temperaturi cuprinse între 29 şi 49 de grade Celsius. Băile repetate în aceste ape sunt un adevărat balsam pentru cei care suferă de reumatism, de afecţiuni ale articulaţiilor şi ale organelor genitale. De asemenea, apele de la Felix sunt recomandate persoanelor care se recuperează după o intervenţie chirurgicală, precum şi celor cu handicapuri locomotorii. Bazele de tratament din staţiune oferă şedinţe de hidroterapie, electroterapie, elongaţii, masaje medicale sau împachetări cu parafină.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!