Cum previi infecţia urinară

De Lumea Femeilor, pe

70% dintre femei vor contracta, o dată în viaţă, o infecţie urinară. Vezi cum se previne această boală!
Din cinci în cinci minute ai da fuga acolo unde şi împăratul merge singur? Te-ai ales cu o infecţie urinară! Oare ce regulă nu ai respectat? Verifică aici!

Două femei din trei vor face cunoştinţă, în viaţă, cu infecţia urinară. Statistica te alarmează? Teoretic, nu ar avea de ce: aceste infecţii sunt, de regulă, benigne, trec destul de repede, cu puţin noroc – chiar de la prima doză de antibiotic. Dar cui îi arde să repete episoade atât de neplăcute? Şi să tot ia antibiotice care, în timp, creează dependenţă, au efecte secundare, şi nici nu mai combat eficient bacteriile, pentru că bestiile astea microscopice îşi dezvoltă rezistenţa… Cel mai sănătos este să previi (re)apariţia infecţiei urinare.

„Igienă strictă” în lupta cu infecţia urinară

Să porţi lenjerie intimă din fibre naturale (in, bumbac, mătase naturală); materialele sintetice sufocă pielea, creând mediul ideal pentru înmulţirea bacteriilor: pielea transpirată.
● Mergi la toaletă ori de câte ori simţi nevoia, nu amâna momentul: în urina care stagnează în vezică, bacteriile proliferează de minune.
● De câte ori mergi la toaletă, şterge zona intimă din faţă spre spate.
●În perioada ciclului menstrual, schimbă tampoanele cât mai des.
● Lasă pe raftul magazinului produsele colorate şi parfumate: hârtia igienică, şerveţele pentru igienă intimă, gelul de duş şi spumantul de baie. Chimicalele din compoziţia lor pot fi sursa infecţiei.
● Evită detergenţii şi înălbitorii puternici, atunci când speli lenjeria intimă.
● Din când în când, fă o baie cu efect dezinfectant: picură în apă ulei esenţial de ienupăr, muşeţel sau pin.

Constipaţia favorizează infecţia urinară

Constipaţia favorizează proliferarea microbilor în intestin; de aici, ei migrează, putând ajunge în uretră. Consumă fructe şi legume din belşug – conţin fibre care stimulează blând tranzitul intestinal. Şi bea măcar
1,5 litri de apă pe zi: când se elimină, apa curăţă tot traseul urinar.

Gelul hormonal previne infecţia urinară la menopauză

Aplicat o dată sau de două ori pe săptămână, gelul pe bază de estrogen fortifică vezica şi uretra – organele lezate de microbi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!