Părţi ale corpului la care nu credeai că poţi face cancer

De Diana Zagrean, pe

 

Cancer la ochi

Deşi rare, există cteva tipuri de cancer care atacă ochii: retinoblastomul (cancer de retină, în spatele ochiului, apare la copii sub vârsta de 5 ani şi poate fi sau nu ereditar) şi melanomul intraocular (melanomul este un cancer al celulelor colorate din corp – aluniţe de exemplu, la cancerul de piele. Cum irisul conţine pigmenţi de culoare, care ne dau ochi albaştri, verzi, negri sau căprui, aşa se poate îmbolnăvi de cancer).

Cancer la nas

Când spui „cancer”, nu te gândeşti la nas şi sinusuri, ci mai degrabă la tipurile de cancer bine cunoscute, cancerul de sân, cancerul la prostată, cancerul de colon, cancerul de col uterin, etc. Ei bine cancerul atacă şi cavităţile nazale şi sinusurile paranazale, mai ales la bărbaţii de peste 40 de ani.

Cancer vaginal sau penian

Puţină lume ştie că vaginul şi penisul pot face cancer. Cancerul vaginal este foarte rar (cancerul vaginal reprezintă doar 2-3% dintre toate cancerele ginecologice), dar nu trebuie ignorat, deoarece cancerul de orice fel poate ucide dacă rămne nediagnosticat şi netratat la timp.
Cancerul de penis, sau cancerul penian este o altă formă rară de cancer, care afectează bărbaţii şi netratată poate duce la tăierea glandului sau chiar moarte. Orice semn de boală trebuie investigat de un medic specialist, pentru evitarea avansării acestor forme rare şi greu de depistat de cancer.
Sursa foto: Shutterstock
 
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!