Cele mai bune mâncăruri ca să scapi de artrită

De Diana Zagrean pe

Unele alimente fac minuni când vine vorba de dureri şi articulaţii inflamate. Vezi care sunt cele mai bune mâncăruri ca să scapi de artrită.
 

Broccoli şi conopidă

Varza, conopida, broccoli şi alte crucifere sunt foarte bune pentru problemele articulaţiilor, mai ales în cazul celor de natură inflamatorie.
Nu numai că te ajută s previi apariţia artritei, dar broccoli şi conopida fac minuni şi în cazul celor care suferă deja de această afecţiune şi au dureri mari.

Ghimbir

Proprietăţile antiinflamatorii ale ghimbirului sunt cunoscute încă din vechime. Cum artrita este o boală inflamatorie a articulaţiilor, ghimbirul poate face minuni în ameliorarea simptomelor şi durerilor din faza acută.
Poţi încerca să consumi ghimbir în prăjituri, limonadă sau chiar ceaiul calmant de seara.

Vitamina C

Vitamina C nu este doar un antioxidant puternic şi un bun aliat împotriva cancerului, ci şi un bun remediu pentru articulaţii şi mai ales pentru cele afectate de artrită.
Poţi să creşti cantitatea de vitamina C din corp consumând citrice, kiwi, căpşuni, mango sau chiar pătrunjel (grozav în salate şi supe, dacă nu este fiert, ci adăugat la sfârşit).
Sursa foto: Shutterstock
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro