Îndulcitori naturali, sau cu ce să înlocuieşti zahărul

De Diana Zagrean, pe

Tot mai mulţi specialişti în nutriţie explică dezavantajele utilizării zahărului în alimentaţie. Nu numai că îngraşă, dar este şi nesănătos. De ce să nu încerci nişte alternative sănătoase la zahăr, care aduc beneficii organismului. Vezi care sunt acei îndulcitori naturali, sau cu ce să înlocuieşti zahărul.
 

Sirop de agave


Siropul de agave provine din aceeaşi plantă din care se face tequilla. Este mai dulce decât zahărul şi are un indice glicemic mai mic, ceea ce înseamnă că vei consuma puţin şi va avea impact mai mic asupra organismului tău.
Siropul de agave are şi un dezavantaj, acela că 82% din dulceaţa lui este fructoză, un tip de glucidă care poate face probleme unora dintre cei care o consumă. Dacă nu exagerezi cu consumul, sănătatea ta va fi în siguranţă, deoarece fructoza se găseşte în majoritatea fructelor de pe piaţă.

Miere de albine

Mierea de albine este unul dintre cele mai sănătoase alimente, cu efecte benefice asupra sistemului imunitar, pielii, ochilor, etc.
Plină de substanţe nutritive şi sănătoase, mierea are un singur neajuns, acela că nu trebuie pregătită la temperaturi înalte, dacă vrei să beneficiezi de toate proprietăţile ei.
Ca îndulcitor, merge în aproape majoritatea produselor dulci şi prăjituri.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!