De ce sunt gândacii de bucătărie periculoși pentru sănătatea ta

De Sandra S., pe

Pe lângă faptul că sunt niște insecte dezgustătoare care umblă exact pe acolo pe unde n-ai vrea să-i vezi, în bucătărie, gândacii mai sunt și periculoși pentru sănătatea ta. Află de ce.
Niciodată nu este plăcut să dai o fugă la bucătărie pe înserat și când aprinzi lumina să vezi gândaci fugind în toate direcțiile. Poți încerca să-i îndepărtezi cu mai multe tipuri de otrăvuri, însă mai greu o nimerești pe cea mai bună „pentru” ei, pentru că mulți au devenit deja imuni anumitor ingrediente.
Lăsând la o parte faptul că gândacii miros urât, fac mizerie și sunt scârboși, aceștia prezintă și un pericol pentru sănătatea omului!
Dacă gândacii de bucătărie sunt imuni în fața unor bacterii și microbi, oamenii sunt mult mai sensibili, iar vestea proastă este că gândacii poartă acești microbi chiar pe ei. Iar pe timpul nopții, când sunt regi în bucătărie, în baie și în alte camere, și se plimbă liberi, împrăștie acești microbi peste toate obiectele pe care tu le folosești în mod normal și poate nu te-ai mai gândi să le speli înainte să le folosești din nou – pahare, furculițe, cuțite, farfurii sau chiar periuțele de dinți din baie…
Mai mult de atât, studiile au arătat că gândacii de bucătărie contribuie la răspândirea bacteriilor pe distanțe de zeci de kilometri, iar în spitale sunt cei mai periculoși, pentru că cei mai mulți pacienți au un sistem imunitar scăzut. Potrivit oamenilor de știință, gândacii de bucătărie mai pot contribui și la dezvoltarea alergiilor de tipul astmului la oameni.
Cum previi „mutarea” gândacilor de bucătărie în casa ta
Ca să ții gândacii departe de locuința ta pentru cât mai multă vreme, trebuie să ții apa de băut și toate alimentele în cutii închise ermetic, în care gândacii nu pot ajunge. Bucătăria este primul loc în care apar, așa că trebuie să faci curat des în această încăpere: mătură pe jos zilnic, spală pe jos cât de des poți și aspiră de două ori pe săptămână. Gunoiul trebuie să fie strâns într-un coș de gunoi cu capac bine strâns, iar scurgerea chiuvetei să fie acoperită cu un dop de fiecare dată când nu curge apa.
De asemenea, trebuie să cureți și să astupi toate găurile pe unde pot ieși gândacii, găuri din dulapuri, în tocul ușii, la țevi, la tocurile geamurilor și cele din mobila veche.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!