Mirosuri care alungă gândacii de bucătărie. Scapi de ei în câteva zile!

.

Folosește diverse soluții naturale, uleiuri esențiale și diverse mirosuri care alungă gândacii de bucătărie. Caută mai întâi locurile unde le place să se ascundă și vei reuși să îi alungi în câteva zile fără otrăvuri toxice.

Gândacii de bucătărie se ascund în cele mai mici firide din casă, inclusiv în spațiile dintre dulapuri, pe sub frigider, pe sub chiuvetă sau în interiorul aragazului. Sunt mari amatori de spații umede, calde și întunecoase.

La căderea serii, gândacii vor veni în special la chiuveta din bucătărie, unde găsesc și apă, dar și multe resturi de alimente, multe dintre ele dulci și grase, așa cum le place. Ei pot supraviețui aproximativ 6 luni, timp în care pot avea mai multe serii de pui și se înmulțesc rapid.

Verifică locurile unde se ascund gândacii de bucătărie

Aceste mici insecte dăunătoare, care pot transmite tot felul de microbi pe alimentele tale, se pot ascunde în tot felul de locuri pe care nici nu le iei în calcul.

  • Fisurile din dulapuri și parchet
  • Aparatura casnică: cuptor, frigider, roboți de bucătărie
  • Cutii de carton
  • Recipiente cu hrana animalelor de companie
  • Sertare cu hârtii sau cu ustensile de bucătărie
  • Interiorul ușilor care au crăpături
  • În spatele țevilor de apă
  • Dulapurile cu haine și încălțăminte

Sigilează locurile pe unde pot intra în casă

Păstrează o curățenie exemplară în casă. Nu lăsa niciodată pâine și resturi de mâncare pe masă, prin dulapuri și în chiuvetă. Nu lăsa vasele nespălate în chiuvetă și ai grijă să arunci gunoiul în fiecare seară.

Gândacii sunt descurcăreți și se strecoară oriunde. Dacă știi că ai gândaci de bucătărie în casă pune alimentele în cutii etanșe sau în frigider, să nu aibă nicio sursă de hrană.

Sigilează toate fisurile de pe lângă țevile de apă care vin de la vecini. Lipește bandă izolatoare de jur împrejurul ușii de la intrare, pentru că ei pot veni de la ghenă sau de pe holul blocului.

Mirosuri care alungă gândacii de bucătărie

Folosește substanțe chimice și otravă pentru a scăpa rapid de gândaci. În două sau trei zile, orice otravă își face efectul dacă este pulverizată prin locurile unde se ascund gândacii. Dar poate fi periculoasă și pentru copiii mici sau pentru animalele de companie.

Dacă nu vrei să folosești substanțe toxice, poți apela la soluții naturale, condimente, uleiuri esențiale, oțet sau plante foarte parfumate care alungă gândacii de bucătărie.

Dafinul și uleiul esențial de dafin

Pune frunze de dafin sau picături de ulei esențial de dafin prin locurile pe unde se arată mai des gândacii, mai ales pe lângă chiuvetă și pe lângă găleata cu gunoi din bucătărie. Se pare că aceste mici insecte dăunătoare nu suportă mirosul de dafin și nu se mai întorc în locurile respective.

Flori de lavandă sau ulei de lavandă

Lavanda are un parfum și mai pătrunzător decât dafinul și este mai bună pentru a combate gândacii de bucătărie. Pune săculeți cu lavandă în dulapuri, mai ales în bucătărie, și pune dishete de vată înmuiate în ulei de lavandă acolo unde vezi mai des gândaci.

Ulei esențial de eucalip

Mirosul de eucalipt este unul dintre cele mai bune mirosuri care alungă gândacii de bucătărie. Este un miros puternic pentru ei și nu îl suportă. Pentru noi este un miros plăcut, reconfortant și energizant. Pune câteva dischete de vată cu ulei de eucalipt prin bucătărie și prin baie și vei alunga insectele murdare.

Alimente care alungă gândacii din casă

Castraveții cruzi

Se pare că mirosul de castravete este unul dintre cele mai bune mirosuri care alungă gândacii. Poți pune coajă de castravete proaspăt în crăpăturile pe unde știi că pot intra gândacii în casă. Cât timp este fragedă și miroase puternic, ei nu vor mai trece de ea.

Oțetul din vin

Mirosul puternic de oțet alungă multe insecte, inclusiv moliile și furnicile, pe lângă acești gândaci nesuferiți. Pulverizează oțet pe sub dulapuri și chiuvetă, dacă tu îi suporți mirosul, și vei scăpa de gândaci.

Zahăr și bicarbonat de sodiu sau acid boric

Dacă nu ai animale de companie, poți presăra prin locurile pe unde vezi gândaci zahăr amestecat cu bicarbonat de sodiu. Gândacii sunt mari amatori de zahăr, se vor hrăni cu el, dar vor muri din cauza bicarbonatului.

La fel de bun este acidul boric, dacă poți pune câteva felii de pâine cu acid în locurile frecventate de gândaci. Acidul boric nu doar că îi omoară, dar cei care supraviețuiesc nu se mai pot înmulți.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton