Elwira Petre, rețeta celui mai delicios tort de ciocolată. Este ideal pentru masa de sărbători

.

Elwira Petre (42 ani) obișnuiește să își răsfețe cei peste 143 de mii de urmăritori cu diferite rețete delicioase și cum se apropie sărbătorile de iarnă, soția lui Mihai Petre a început să posteze tot felul de preparate numai bune de pus pe masa de Crăciun. De această dată, coregrafa a împărtășit cu fanii ei rețeta unui tort de ciocolată.

Tort de ciocolată, după rețeta Elwirei Petre

Elwira Petre este o bucătăreasă desăvârșită, rețetele ei fiind lăudate de toți cei care le-au încercat. Acum că se apropie sărbătorile de iarnă, soția lui Mihai Petre a decis să facă publică și rețeta ei de tort cu ciocolată, numai bun pentru masa de Crăciun sau de ce nu, chiar cea de Revelion. Cu câteva ingrediente simple poți face unul dintre cele mai frumoase și gustoase torturi.

„Mi-am propus de ceva vreme să vă spun asta și nu am apucat. Trebuie neapărat se încercați această rețetă! Tortul acesta de ciocolată a devenit preferatul meu și o să înțelegeți de ce, e suficient să îl preparați o singură dată. Se pregătește foarte repede față de alte rețete similare”, a scris Elwira Petre pe Instagram.

Citește și: Elwira Petre, rețetă de turtă dulce de sărbători. „O am de la tata, el e specialistul la noi!”

Citește și: Elwira Petre, desertul copilăriei: „Bunica ne răsfăța cu ele”

Ingrediente tort cu ciocolată

Pentru blat aveți nevoie de:

  • 350 ml kefir
  • 450 g făină
  • 650 g zahăr
  • 155 g cacao
  • 15gr bicarbonat
  • 1 plic praf de copt
  • 10 g sare
  • 4 ouă
  • 350 ml apă călduță
  • 115 ml ulei

Ingrediente cremă

  • 375 g unt
  • 225 g brânză dulce
  • 180 g cacao
  • 60 ml lapte
  • 600 g zahăr pudră

Citește și: Adelina Pestrițu și-a împodobit bradul și casa de Crăciun: „Fără fițe, pene și flori”. Piesa de rezistență, spărgătorii de nuci în mărime naturală / Foto&Video

Citește și: Andreea Marinescu a slăbit 20 kg în câteva săptămâni. „Ajunsesem să nu-mi mai placă deloc de mine!” Cum arată acum

Mod de preparare tort de ciocolată

Atât blatul, cât și crema se prepară foarte repede și ușor. Tot ce trebuie să faci este să urmezi îndeaproape pașii de mai jos.

Mod de preparare blat:

Mixam împreună toate ingrediente umede: ou, kefir, apă, ulei. Apoi adăugăm ingredientele uscate: făină, zahăr, cacao, bicarbonat, praf de copt, sare. Se amestecă bine totul până ce sunt încorporate toate ingredientele.

Coacem la cuptor la 180 grade, aproximativ 45 min. Verificați la final cu testul scobitorii.

Mod de preparare cremă:

Prima dată amestecăm cu mixerul untul și brânza dulce, apoi adăugam cacao, lapte și zahăr pudră. Se amestecă bine până se omogenizează crema.

Montare tort cu ciocolată

Tăiem blatul răcit în două. Punem un strat de blat, apoi îl ungem cu cremă, apoi din nou blat. Decorăm cu cremă de ciocolată și cu fructe de pădure și lăsăm timp de 5-6 ore în frigider.

„O să vă doriți să îl aveți și pe masa de Crăciun, credeți-mă!”, spune Elwira Petre în medul online.

Sursă foto: Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton