Situația în care elevii ar putea să nu mai poarte mască la școală

De Unica.ro, pe
Ministrul Educației susține ca masca de protecție să nu fie purtată de elevi în timpul orelor de educație fizică, pe modelul practicat de mai multe țări europene.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a vorbit despre practicile cu privire la purtatul măștilor în timpul orelor de sport în restul Europei, după cum arată Digi 24.

„În această dimineaţă am cerut o situaţie cu privire la practicile europene”, a zis el. „Austria nu solicită purtarea măştii în timpul orelor de educaţie fizică, Belgia, Bulgaria, Estonia, Finlanda, Suedia nu solicită. Franţa, spre exemplu, nu solicită, dar are precizarea că orele de sport se derulează exclusiv în spaţii exterioare. Luxemburg solicită purtarea măştii de la vestiar până la locul în care se derulează activităţile fizice şi mai apoi, după încheierea orei de sport, în care de asemenea nu solicită, portul măştii este obligatoriu de la locul în care s-au derulat activităţile fizice la vestiare”.

Citește și: Fără măști și distanțare socială: cum a reușit o insulă de lângă Marea Bitanie să scape de COVID-19

Cîmpeanu a spus că analizează posibilitatea de a adopta varianta practicată în Luxemburg. Decizia finală va fi luată după ce va discuta și cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

„Spre exemplu, precum în Luxemburg, portul măştii este obligatoriu, dar de la vestiar până la locul în care se derulează ora de educaţie fizică, nu şi în timpul orelor de educaţie fizică”, a mai precizat Cîmpeanu. „Vom avea şi punctul de vedere medical. Cred că cei cu specialitatea medicină sportivă sunt cei mai în măsură să ne aducă argumente pentru a lua decizia corectă”.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!