Descoperire medicală: Alge care prelungesc viaţa cu 30 de ani

De Diana Zagrean pe

O serie de alge rare descoperite recent ar putea fi secretul vieţii veşnice. Antioxidanţii extrem de puternici din ele reduc mult riscul de boli cardiovasculare şi pot prelungi viaţa cu până la 30 de ani.
 
Un grup de oameni de ştiinţă, în frunte cu Dr. Haengwoo Lee, din Seattle, Washington tocmai au finalizat un studiu de 15 ani, care a costat mai multe milioane de dolari. Concluzia: un amestec de alge marine extrem de rare din mările Japoniei ar putea constitui secretul vieţii veşnice.
Extractul din aceste alge, amestecat cu vitamina D constituie cel mai puternic amestec de antioxidanţi realizat până acum.
Astfel, respectivul medicament reduce considerabil tensiunea arterială şi riscul de apariţie al bolilor cardiovasculare, prelungind speranţa de viaţă foarte mult.
Amestecul minune conţine Seanol, un extract din algele rare Ecklonia Cava, de 100 de ori mai puternic decât orice antioxidant de pe pământ, care are şi proprietăţi antiinflamatoare.
De asemenea, amestecul mai conţine Calamarin, un extract dintr-o altă algă rară, găsită la adâncimi mari, cu un conţinut de acizi graşi omega-3 cu 85% mai puternic decât alte surse terestre.
Împreună cu o doză mare de vitamina D, amestecul de alge vindecă inima, creierul, articulaţiile şi ochii şi reduce tensiunea arterială mare, oboseala, creşte eficienţa memoriei, reduce durerile artritei, stările de anxietate şi depresia.
Sursa foto: Shutterstock
 
 
 
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro