Cum scapi rapid de o criză de gastrită

De Diana Zagrean pe

Gastrita, refluxul gastroesofagian şi aciditatea crescută în stomac ne pot face viaţa un calvar. Durerile insuportabile, arsura şi balonarea, precum şi greaţa şi alte simptome ale acestor afecţiuni digestive pot fi reduse. Vezi cum scapi rapid de o criză de gastrită rapid, cu leacuri naturale şi la îndemâna oricui.
 
Nuca de cocos
Laptele de cocos şi pulpa de nucă de cocos în general ajută şi calmează durerile gastrice şi reduc senzaţia de arsură. În plus, mineralele şi vitaminele din laptele de cocos relaxează stomacul şi reduc producţia de suc gastric care irită căptuşeala stomacului.
Orez fiert
Dacă ai o criză puternică de gastrită, cauzată de stres, alimentaţie acidă sau prea bazică, alcool, condimente, etc, consumă cel puţin o ceaşcă de orez fiert sau terci de orez. Orezul fiert acţionează ca un pansament gastric şi calmează arsurile şi senzaţia de disconfort, precum şi balonarea care apare în aceste cazuri.
Ceaiuri din plante
Menta, gălbenelele, lemnul dulce, florile de salcâm, frunzele de zmeur, coada calului şi muşeţelul ajută atât sub formă de ceai călduţ, cât şi sub formă de infuzie la rece. Toate au proprietăţi calmante, relaxante şi diluează aciditatea din stomac, reducând durerile şi starea de rău.
Ghimbir şi fructe exotice
Ca şi fructele de papaya, ananas şi nuca de cocos, ghimbirul are proprietăţi calmante, antibacteriene, antiinflamatoare şi cicatrizante. Nu numai că aceste alimente exotice conţin substanţe care reduc aciditatea din stomac, dar calmează şi crizele acute de gastrită şi ajută la vindecarea ţesuturilor din interiorul stomacului.
Sursa foto durere burtă femeie: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro