Cele mai periculoase mâncăruri sănătoase

De Diana Zagrean pe

Ştiai că nu toate mâncărurile sănătoase sunt cu adevărat bune pentru tine? Vezi care sunt cele mai periculoase mâncăruri sănătoase.
 
Burger de curcan
Dacă ai impresia că un burger de curcan este o masă mai puţin nocivă şi că nu te vei îngrăşa dacă alegi o carne mai slabă te înşeli amarnic.
Un burger de curcan are în jur de 600 de calorii şi 30 de grame de grăsime,
Decât să încerci să-ţi păcăleşti dieta cu carne slabă, mai bine comandă un burger obişnuit, de poftă, dar împarte-l c o prietenă, sau membru al familiei.
Batoane proteice
Deşi sunt, teoretic, o gustare sănătoasă şi plină de fibre sau proteine, batoanele nutritive sunt un amestec prea dulce, plin de carbohidraţi infuzat cu chimicale şi vitamine.
Mai bine îţi faci singură un amestec de migdale, nuci, seminţe de in şi dovleac, pe care le combini cu câteva stafide şi merişor uscat.
Fructe uscate
Ok, fructele uscate sunt o idee mai bună decât un baton de ciocolată, sau o merdenea unsuroasă dacă îţi este foame, dar nu uita că sunt pline de calorii. Doar pentru că sunt o gustare sănătoasă nu înseamnă că smochinele, curmalele sau stafidele nu îngraşă.
Iaurt
Iaurtul natural simplu este o sursă grozavă de calciu, vitamina D şi probiotice, dar ai grijă la sortimentele îndulcite, pline de amidon şi E-uri, care conţin multe calorii şi chimicale nocive.
Biscuiţi şi brioşe cu secară şi ovăz
Sunt foarte la modă produsele de panificaţie din făină de secară, ovăz, mei şi altele. Doar pentru că aceste cereale sunt sănătoase şi pentru că respectivele produse au mai mutle fibre şi vitamine decât cele din făină albă, nu înseamnă că nu îngraşă, că nu conţin zahăr sau grăsimi trans foarte toxice.
Sursa foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro