Rețeaua 2.0 – grupul care te ajută să procuri medicamentele care nu se mai găsesc

De Georgiana Averchi, pe Ultimul update Joi, 26 martie 2020, 03:06
Dacă acum s-ar face un sondaj printre români, criza medicamentelor de pe piața românească ar fi semnalată de majoritatea!

Euthyrox, Siofor și Plaquenil sunt cel puțin trei medicamente care lipsesc din farmaciile românești, iar pacienții cu boli cronice nu știu cum să-și continue schemele de tratament. Autoritățile dau asigurări că se rezolvă, dar nu explică lipsa de pe piață.

Pe site-ul Ministerului Sănătății, unde pacienții pot raporta lipsa unor medicamente și primesc răspuns de la autorități, Euthyrox este cel mai frecvent raportat ca lipsă în ultima vreme.

De la Agenția Națională a Medicamentului am primit răspunsuri diferite. Că nu ar trebui să fie probleme sau că pacienții își fac stocuri. Eu, din discuții cu sute și sute de pacienți, nu am auzit de niciunul care să-și fi făcut stocuri”, a declarat pentru Europa Liberă Rozalina Lăpădatu, vicepreședinta Alianței Pacienților Cronici din România.

Până ca situația națională să-și găsească o rezolvare, un grup de voluntari, format din medici, farmaciști sau oameni care pot oferi din timpul și energia lor, coordonați de Vlad Voiculescu, fostul ministru al sănătății, au creat grupul de Facebook Rețeaua 2.0, pentru a-i ajuta prin conexiunile lor pe cei cu adevărat nevoiași în aceste momente. În numai 24 de ore de la formarea grupului, s-au înregistrat 784 de cereri de medicamente lipsă.

Tot ce trebuie să faci este să te înscrii în grup și să completezi un formular special, iar administratorii și membrii grupului te vor ajuta să procuri acele tratamente de care depinde sănătatea ta.
Și mai ales, nu uita, oricând sesizezi lipsa vreunui medicament din farmacie să anunți acest lucru și la www.medicamentelipsa.ms.ro.

Citește și Pericol pentru bolnavii cronici din România! Medicamentele vitale, inexistente în farmacii

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!