O femeie nevaccinată gravidă în șapte luni a murit de COVID-19, după ce s-a tratat singură acasă o săptămână

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 08 octombrie 2021, 18:48

O femeie care era însărcinată în șapte luni și nu se vaccinase anti-COVID-19, din Oradea, a murit de COVID-19.

Femeia în vârstă de 32 de ani din localitatea Nucet și mai avea patru copii. S-a infectat atât ea, cât și soțul ei, care se află în izolare acasă. Soțul acesteia, Pișta Vitan, a spus, conform Digi24: „Mi-a spus doctorul: «E însărcinată doamna, o să îi dau medicamente cu risc». I-am spus să o salveze că am patru copii”.

Femeia nu a mers la doctor de la primele semne ale bolii, deși avea dificultăți de respirație. A ajuns la urgență când era, din păcate, prea târziu. Lucia Daina, director medical la Spitalul Județean din Oradea, a oferit mai multe detalii despre cazul femeii: „Pacienta s-a prezentat în serviciul de urgență acuzând o patologie specifică COVID și menționând că de șapte zile se tratează acasă considerând că este o patologie pe care o poate gestiona singură”.

Femeia a fost inițial internată la maternitate, dar starea ei s-a degradat și a fost adusă în Spitalul Județean, în secția de Terapie Intensivă, unde a murit după 10 zile.

Situația este una dramatică, mai ales pentru persoanele nevaccinate. Dr. Hadrian Borcea, medic-șef la UPU SMURD Bihor, a spus: „99,99% sunt nevaccinați. Față de valurile precedente, presiunea este mult mai mare. Așa că, dacă încerc să cuantific de 2-3 ori mai mulți pacienți ajung în stare critică”.

În spitalul Municipal din Oradea, 170 sunt internați, dintre care doar 17 sunt vaccinați. Pacienții vaccinați nu au ajuns la ATI. Cadrele medicale se așteaptă la ce este mai rău, după cum a explicat Laurențiu Chiană, managerul Spitalului Municipal din Oradea: „Nici nu ne putem aștepta să avem paturi libere, deoarece la ritmul de creștere din momentul de față nu putem vorbi de un val, ci de un tsunami”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!