5 trucuri pentru un metabolism mai rapid

De Unica.ro, pe

Cu cât ai un metabolism mai rapid, cu atât slăbeşti mai repede. Din păcate, cei care s-au născut cu un metabolism „leneş” trebuie să muncească mai mult pentru a avea un corp perfect, dar există câteva trucuri care îţi pot face corpul să ardă calorii mai repede. Iată care sunt ele.
1. Exerciţii pe intervale

Ce înseamnă exerciţii pe intervale? De exemplu, în loc să mergi pe jos o jumătate de oră, va trebui să alternezi un minut de mers pe jos cu un minut de alergare. Repetă acest ciclu până la un total de 20-30 de minute. Metabolismul devine mai rapid şi rămâne aşa ore bune de la încheierea antrenamentului.

2. Grăsimi sănătoase

Vechea regulă, care spunea că trebui să mănânci grăsimi cât mai puţine, nu mai este valabilă. Astăzi, nutriţioniştii ne recomandă să consumăm mai multe grăsimi „bune”, cum sunt cele de tip omeag 3 sau cele mononnesaturate. Le găseşti în peştele gras, avocado, nuci şi alune, ulei de măsline.

3. Proteine

Proteinele se digeră mai greu decât alţi nutrienţi, deci consumul lor pune organismul ” la treabă”. În plus, un cosum mai mare de proteine previne pierderea masei musculare, iar cei cu muşchi puternici au un metabolism mai rapid.

4. Apa

Bea multă apă şi poţi avea un metabolism cu 30% mai rapid! Regula spune că toată lumea trebuie să bea opt pahare de apă pe zi, dar dacă faci sport şi transpiri mult e bine să mai adaugi câteva pahare.

5. Fără stres

Stresul poate încetini arderea caloriilor. În perioadele de stres intens, organismul tău „presupune” că urmează o perioadă dificilă şi încearcă să-şi păstreze cât mai mult rezervele de energie, adică grăsimea, aşa că metabolismul încetineşte.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!