5 semne că vei face cancer

De Consuela Stratulat pe

Nu mai fuma

Ai toate şansele să faci cancer dacă fumezi sau mesteci tutun, mai spune dr. David Brownstein. Fumatul este principala cauză a apariţiei cancerului la plămâni, atât în rândul bărbaţilor, cât şi al femeilor. În plus, acest viciu duce şi la apariţia altor probleme de sănătate, precum boli de inimă, atacuri de cord sau accidente cerebrale, cataractă, naşteri premature, cancer la gât sau la stomac şi multe alte probleme la plămâni. O ţigară conţine numeroase chimicale cancerigene, inclusiv arsenic, benzen, cadmiu şi alte toxine. Înainte să treci la următoare ţigară, ţine cont de faptul că rata de supravieţuire, în caz de cancer la plămâni, este extrem de mică.

Evită zaharurile rafinate, sarea, făinoasele şi uleiul

O dietă bogată în alimente procesate reprezintă, de asemenea, un risc ridicat de a face cancer. În cazul acestor produse, nutrienţii sunt eliminaţi şi rămân doar zaharurile, uleiurile, făinoasele şi sărurile periculoase. Procesarea are loc pentru a reduce costurile şi pentru ca alimentele să reziste mai mult. Dacă le consumi, corpul tău va rămâne, cu timpul, fără vitamine şi minerale, iar sistemul imunitar nu va funcţiona cum trebuie. Brownstein susţine că aceste chimicale reprezintă hrană pentru cancer, iar zaharurile rafinate îţi slăbesc sistemul imunitar pentru aproape cinci ore. Dacă vrei să scazi riscul apariţiei cancerului, elimină zahărul rafinat din alimentaţie şi înlocuieşte-l cu fructe proaspete sau cu îndulcitori naturali. Evită, de asemenea, pâinea albă, pastele, orezul alb, cartofii albi, prăjiturile, torturile, chipsurile şi orice produs împachetat sau îmbuteliat.

Metalele grele cresc riscul apariţiei cancerului

Pe lângă cele patru semnale care ar trebui să îţi dea de gândit, adaugă şi poluarea sau toxinele pe care le inhalezi din apă, mâncare, aer sau medicamente. Brownstein susţine că întotdeauna îşi testează pacienţii şi pentru prezenţa metalelor grele, precum mercur, arsenic sau nichel. Aceste substanţe îţi slăbesc sistemul imunitar, astfel încât nu te mai poate proteja de cancer. David Brownstein susţine că în cei 20 de ani de activitate, a testat sute de pacienţi, iar în 75% din cazuri a găsit un nivel ridicat de mercur în organism, una dintre cele mai periculoase metale. Mercurul se găseşte în materialele pentru dantură, dar şi în aer, apă, medicamente şi alimente tratate cu pesticide şi fertilizatori.
Mercurul îţi slăbeşte sistemul imunitar şi duce la următoarele simptome: oboseală, răceli şi gripe frecvente, alergii, iritaţii şi infecţii, iar în cel mai rău caz, pot apărea boli autoimune, probleme ale ficatului, Parkinson, Alzheimer, cancer.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2