Visele şi simbolurile erotice ascunse

De Stela Moisescu pe

Iubitul tău a visat că aşează flori într-o vază? Semnificaţia nu este aceea că ar trebui să înveţe ikebana… Visul are o încărcătură sexuală aparte, căci florile şi vaza…
… sunt simboluri erotice feminine. Uneori visele cu un conţinut banal sunt mai încărcate sexual decât cele cu scene erotice explicite.

Când vine vorba de simbolistica viselor erotice, adesea un obiect normal poate să aibă conotaţie sexuală, în timp ce o scenă sexuală ne-ar putea indica ceva cu privire la viaţa noastră cotidiană, arată abouteroticdreams.com. Freud explică acest fenomen ca urmare a faptului că sexul este tabu pentru mulţi, iar inconştientul reacţionează în consecinţă, mascând instinctele sexuale în vis cu obiecte non sexuale.

Un exemplu este banana, precum şi alte fructe care simbolizează o îmbunătăţire a calităţii vieţii sexuale. La polul opus, dacă visezi scena unui viol, înseamnă că te simţi frustrată în viaţa reală de ceva care poate avea orice conotaţie, nu neapărat una sexuală.

Vrei să afli dacă în mod inconştient tu şi iubitul tău sunteţi mai preocupaţi de sex decât aţi crede? Atunci află mai multe despre simbolurile erotice din visele voastre!

Freud a introdus în dicţionarele de vise simboluri erotice masculine şi feminine. Cele din urmă sunt candide, în timp ce simbolurile masculine sunt mai agresive. O metaforă sexuală comună şi evidentă, chiar, este lacătul- simbol feminin şi cheia- simbol masculin. De exemplu, un vis în care încerci să descui o uşă, dar nu poţi reprezintă frustrări strânse în plan sexual, în timp ce visul în care încui uşa, iar ea se deschide, temeri.

Şarpele, un simbol erotic masculin, este corelat cu intimitatea dintr-o relaţie. Frica de şerpi denotă probleme în a creea intimitate în cuplu, iar curajul de a interacţiona cu el, exact opusul.

Iată mai multe simboluri erotice ce pot să apară în visele tale sau ale iubitului!

Printre simbolurile masculine erotice se numără: pasărea, balonul, liliacul, antena, sticla, desfăcătorul de conserve, ţigările, maşina, creta, castravetele, pâinea baghetă, drujba, crosa de golf, pistolul, ciocanul, cuţitul, creionul, şurubelniţa, umbrela, fermoarul, racheta, telescopul, cheia.

Simboluri feminine erotice pot fi următoarele: Luna, castronul, copiii, biserica, pământul, fructele, florile, grădina, casa, oceanul, lacul, valiza, tunelul, apa, urna, vaza.

Iată şi alte simboluri care vă arată cum se prezintă viaţa voastră sexuală.

Dacă în visul tău este prezent un câine înseamnă că tu şi partenerul tău vă sunteţi fideli unul altuia. Pisicile semnifică nevoie de afecţiune, de a fi protejată, de pasiune, dar şi de independenţă.

Dacă în visul tău apare un străin, fii atentă cum interacţionezi cu el. În cazul în care prezenţa străinului nu te tulbură, înseamnă că te simţi împăcată cu viaţa ta sexuală. La polul opus, îţi este frică de faptul că străinul te-ar putea zări sau te-ar putea judeca? Atunci eşti îngrijorată sau îţi este ruşine cu comportamentul şi dorinţele tale sexuale.     

Potrivit unei superstiţii, dacă visezi că vizitezi un bordel, relaţia de cuplu se va consolida. O altă superstiţie spune că visul în care îţi schimbi sexul semnifică faptul că te vei bucura de succes în viaţa de familie.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro