Vara, gradele ridicate îţi dau poftă de sex

De Stela Moisescu pe

Încă nu s-a inventat iubirea de-o iarnă sau de-o toamnă. De ce este aşa populară iubirea de-o vară? Gradele în plus dau o notă sexy existenţei noastre. Iată cum!

De ce suntem mai sexy vara

Ai zice că este vorba de pielea descoperită. Vara păstrăm doar strictul necesar de haine pe noi, aşa că vedem foarte mulţi centimetri de piele descoperită. În mod ironic ne simţim şi suntem percepute mai sexy datorită transpiraţiei. Pe timpul verii transpirăm şi eliberăm feromoni într-o cantitate mult mai mare. Aşa că, pe măsură ce gradele urcă în termometre atracţia pentru sexul opus creşte şi ea.

Atracţia sexuală vine la pachet şi cu un libido crescut. Vara pofta de sex este la cote maxime.

De ce avem mai mult chef de sex vara

Zilele sunt mai lungi, iar cerul mai senin. Expunerea prelungită şi intensă la razele Soarelui favorizează un surplus hormonal care ne creşte pofta de sex, dar şi energia.

Hormonul MSH (Melanocyte Stimulating Hormone): razele Soarelui favorizează producerea şi eliberarea acestui hormon, proces care ne şi creşte libidoul.

Serotonina: s-a demonstrat că nivelul de serotonină creşte odată cu expunerea la lumina solară. Acest hormon ne face să ne simţim bine în pielea noastră, nu degeaba i se spune hormonul fericirii. Psihologii susţin că libidoul nostru depinde enorm de starea de spirit, aşa că eliberarea serotoninei ne face mai deschise propunerilor sexuale.

Melatonina: iată că razele Soarelui descurajează de această dată eliberarea de melatonină, hormon care îţi dă starea de somnolenţă. Dacă oboseala inhibă libidoul, pe timpul verii această problemă dispare, căci eşti mult mai energică decât în restul anotimpurilor.
 
Testosteronul: nivelul de testosteron atinge cotele maxime în timpul verii, potrivit specialiştilor. Tot el îţi dirijează pofta de sex, aşa că aşteaptă-te la un libido mai ridicat în zilele toride ale verii.

Nu te aştepta doar la sex fierbinte în această vară, căci razele Soarelului te predispun şi la iubirea de-o vară, în sensul propriu. Dopamina şi oxitocina se eliberează şi ele în funcţie de expunerea la lumina naturală a Soarelui, aşa că pe lângă lânga pofta de sex, tinzi să fii mai euforică şi să te ataşezi mai uşor de cei din jur. Drept urmare, idila de-o vară îţi va da fluturaşi în stomac, specifici îndrăgostirii.

Probabil că şi tu ai remarcat o modificare a libidoului pe timpul verii. 41% dintre femei şi 45% dintre bărbaţi afirmă că au mai multă poftă de sex pe măsură ce cresc gradele în termometre. Cât despre fenomenele meteorologice preferate pentru o partidă de sex, majoritatea ar face sex în timpul unei furtuni sau al unei ploi calde de vară.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro