Vaginul produce electricitate în timpul sexului

De Stela Moisescu pe

Ştii ce este aceea o electrovaginogramă? Cerecetorii egipteni au realizat una, după ce au descoperit în mod accidental că vaginul produce curent electric…
… în timpul sexului.

Ei conduceau un alt studiu privind anumite probleme sexuale şi nu mică le-a fost surprinderea când au descoperit electricitate în interiorul vaginului atunci când se întreţineau relaţii sexuale, potrivit intimatemedicine.com.

Ulterior studiul a urmat un alt curs, astfel că Ahmed Shafik si echipa lui au început să analizeze în ce condiţii se produce curent electric în interiorul vaginului.

Cercetătorii au pornit de la ipoteza că vaginul generează valuri de curent electric, care influenţează contracţiile vaginale din timpul penetrării.

Având 24 de femei voluntare în cadrul studiului, oamenii de ştiinţă au introdus câte doi electrozi în interiorul vaginului, pentru a urmări activitatea electrică a vaginului în diverse ispostaze: în stare relaxată sau stare de excitare.

Punctul G generează curent electric în timpul penetrării

Electrozii au înregistrat valuri de curent care se dispersează de pe peretele frontal în interiorul vaginului. S-a ajuns la concluzia că femeile au in interior un pacemaker, adică o zonă care declanşează stimuli electrici, şi, analizând traiectoria electricităţii, se presupune că acest pacemaker este chiar punctul G.

Mau departe, egiptenii şi-au dorit să afle şi condiţiile în care punctul G generează electricitate. Cercetătorii au constatat că dilatarea vaginală produce o creştere a intensităţii curentului electric, urmată de o presiune vaginală, care declanşează contracţiile vaginale. Aşadar, aceste valuri de curent sunt responsabile pentru contracţiile vaginului din timpul sexului.

În mod surprinzător, s-a constatat existenţa curentului electric şi în restul timpului, atunci când femeile nu erau excitate.

Cercetătorii egipteni conchid că penetrarea vaginală stimulează „pacemaker-ul” şi măreşte intensitatea curentului electric, dar şi contracţiile vaginale. Studiul de faţă reprezintă încă o dovadă a existenţei punctului G, iar electrovaginograma realizată cu ajutorul electrozilor ar putea contribui la diagnosticarea disfuncţiilor sexuale.

Află mai multe despre sunetele produse de vagin în timpul sexului!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

EXCLUSIV. Noi începuturi pentru Anna Lesko. Artista își renovează complet casa. VIDEO

EXCLUSIV. Noi începuturi pentru Anna Lesko. Artista își renovează complet casa. VIDEO