Tinerii români, needucaţi în plan sexual

De Stela Moisescu pe

Românii sunt printre cei mai slab informaţi europeni la capitolul sex. Nu mai puţin de 4 din 10 tineri români (40,3%) cred în mod eronat că pot contacta o boală…
… cu transmitere sexuală de pe scaunul toaletei. Această valoare este a doua între ţările europene, după Turcia (44,4%).

La întrebarea dacă ar utiliza un prezervativ pentru o partidă de sex cu un nou partener, 3,4% dintre români au declarat că nu, aceasta cifră fiind a treia din Europa, după Turcia (14,4%) şi Polonia (3,5%).

Aşadar, în cel mai recent studiu care a testat cunoştinţele sexuale a peste 15.000 de tineri din 15 ţări europene, România s-a clasat pe ultimele locuri, dovedind că tinerii români încă nu ştiu suficiente lucruri pentru a-şi proteja sănătatea sexuală.

În studiu se mai arată că unul din cinci români nu a folosit nicio formă de contracepţie ultima dată când a întreţinut relaţii sexuale.

Lipsa de cunoaştere a tinerilor din Romania poate fi cauzată şi de sistemul de educaţie sexuală oferită în şcoli, mai mult de jumătate dintre românii participanţi la studiu declarând că profesorii lor nu aveau pregătirea necesară pentru a le preda lecţii de educaţie sexuală.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro