Telepatia funcţionează când iubeşti

De Libertatea pentru femei pe

Telepatia nu mai e ceva de domeniul paranormalului. Specialiştii în neuroştiinţe au dovedit existenţa ei. Iar în cuplurile care convieţuiesc împreuna de mulţi ani se întâlneşte destul de des.
Poate ţi s-a întâmplat şi ţie: sa te sune chiar când te gândeşti la el, sa ai o presimţire atunci când el trece printr-un moment mai greu departe de tine sau sa ştii când este obosit sau suparat, deşi nu a zis niciun cuvânt. În prezent, neuroştiinţa demonstreaza ca multe emoţii pot fi transmise direct de la un creier la altul. La fel, starea de spirit a cuiva poate fi contagioasa. Bineînţeles, cu menţiunea ca persoana cealalta sa fi e deschisa acestei experienţe.

Comunicare non-verbala sau telepatie?

O prima treapta a telepatiei este comunicarea non-verbala. Cu toţii transmitem mai mult decât ceea ce spunem prin mimica, gestica, limbaj corporal, tonul vocii etc. Daca nu cunoaştem bine persoana, s-ar putea sa ne înşelam asupra mesajelor transmise astfel. Dar când e vorba de cei dragi, cu atât mai mult de partenerul de cuplu, mesajele sunt descifrate cu exactitate şi rapiditate, astfel încât ai zice ca e vorba de citirea gândurilor. Este vorba şi de a prezice comportamentul celuilalt şi a şti cum reacţioneaza el în diverse situaţii pe baza experienţei, dar şi de altceva.

Empatia şi „al şaselea simţ”

O altă faţă a telepatiei este empatia, adică să poţi simţi ce simte celălalt, să te poţi pune în locul lui, să-i înţelegi motivaţia pentru care face anumite lucruri, de ce e supărat sau fericit. Există şi un fenomen care ţine de aşa-zisul „al şaselea simţ”. Cercetătorii au observat această manifestare fără a reuşi să găsească prea multe explicaţii. S-au făcut experienţe în care anumiţi oameni au putut comunica altor persoane care nu se aflau în aceeaşi cameră cu ei imagini simple, forme şi culori. Există şi nivelul la care se pot transmite idei sau concepte abstracte, dar este mult mai rar întâlnit şi mai greu de obţinut în cadrul experimentelor. Totuşi, s-a remarcat că, dacă persoana cu care încerci să comunici e mai apropiată, este mai uşor.

Festele imaginaţiei sau telepatie?

„Cu toate acestea, nu te baza tot timpul pe telepatie. Uneori, chiar dacă îţi cunoşti foarte bine partenerul, poţi greşi. Imaginaţia îţi poate juca feste. Pe lângă acest fapt, oamenii se schimbă permanent, iar ceea ce era obişnuit ieri, azi poate fi diferit. Bineînţeles, este frumos să îl surprinzi venind în întâmpinarea nevoilor lui, dar să nu crezi că îi poţi ghici tot timpul gândurile sau el pe ale tale. Cel mai bine ar fi să îl întrebi ce simte şi ce îşi doreşte şi, la rândul tău, să îi spui ce te frământă şi să nu aştepţi ca el să ştie fără niciun mesaj lămurit din partea ta.

Experienţe comune

„Cuplurile care au petrecut mulţi ani împreună şi au trecut prin multe încercări şi evenimente de viaţă au învăţat să îşi împărtăşească atât lucrurile bune, cât şi cele rele. Îşi cunosc bine atât calităţile, cât şi defectele. Au făcut eforturi pentru a ţine cont de părerea celuilalt, au învăţat să lase de la ei şi să lupte împreună pentru un scop comun în care cred amândoi. De cele mai multe ori, nici măcar nu este vorba de un obiectiv comun, este dorinţa unuia dintre soţi, iar celălalt îl susţine necondiţionat. Astfel, după tot acest şir de experienţe, au învăţat să aibă încredere în partener şi au o intuiţie bună în ceea ce priveşte dorinţele sau nevoile acestuia. Se mai spune şi că cei care stau mult timp împreună încep să semene. Eu cred că fiecare dintre ei preia elemente de gestică şi mai ales din mimica partenerului. Au un mod comun de a reacţiona în diverse situaţii, îşi potrivesc cumva vocea şi frecvenţa cuvintelor etc. Astfel, de multe ori, ni se pare că seamănă, dar este o falsă impresie”, psiholog Cristina Ion-Rădulescu,Cabinet Psihologic Cristina Ion-Rădulescu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Câți bani câștigă Delia pe o oră de cântat

Câți bani câștigă Delia pe o oră de cântat