Secretul fericirii într-o relaţie: sportul practicat în cuplu

De Andreea Catrina, pe

După mai mulţi ani de cercetări, specialiştii au ajuns la concluzia că partenerii care fac sport împreună au şi o relaţie de cuplu mai bună.
Se pare că atunci când două persoane aflate într-o relaţie îşi coordonează programele astfel încât să poată practica un sport împreună, mişcarea are un impact pozitiv nu numai la nivel fizic, ci şi la nivel emoţional.

Pe lângă binecunoscutele beneficii ale sportului – impactul asupra sănătăţii, un corp mai frumos – mişcarea practicată în cuplu ajută partenerii să se apropie mai mult. Astfel, dintr-o dată, timpul pe care îl petreceau separat devine timp de calitate petrecut împreună, iar şansele ca relaţia să se îmbunătăţească cresc considerabil.

Importantă este şi legătura dintre sport şi o viaţă sexuală de calitate şi mai activă. Dacă în cazul bărbaţilor mişcarea practicată regulat ţine la distanţă disfuncţiile erectile, în cazul femeilor sportul creşte considerabil libidoul.

Desigur că există şi posibilitatea ca fiecare dintre parteneri să fie pasionat de un anumit sport, iar preferinţele în materie de mişcare ale celor doi parteneri să difere. În cazul acesta, specialiştii recomandă, pe cât posibil, ca fiecare din parteneri să se implice în rutina sportivă a celuilalt. Aşadar, dacă tu practici aerobic, iar iubitul tău baschet, puteţi alege ca fiecare să îl însoţească pe celălalt la antrenament, cel puţin o dată pe săptămână. În felul acesta veţi cunoaşte şi oameni noi, veţi încerca şi alt tip de mişcare şi veţi reuşi să petreceţi şi câteva ore în compania jumătăţii voastre.

Iar dacă niciunul dintre voi nu vrea să facă compromisuri atunci când vine vorba de sport, o oră de alergat împreună, seara în parc, poate fi soluţia ideală.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!