Soțul tău vrea să fii ca mama lui

De Elena S. , pe

Mama a fost prima femeie din viața lui. Este normal ca aceasta experiența sa îl marcheze și sa le vada pe celelalte femei pe care le cunoaște prin prisma a ceea ce a vazut la ea. Totuși, de aici și pâna la a-ți cere să o copiezi e un drum pe care nu ai vrea sa-l lași sa-l parcurgă.
Este foarte greu pentru o femeie sa fie comparata cu altele sau să i se ceara sa fie ca un anumit model din trecutul lui, chiar daca este vorba chiar de mama lui. Cei mai mulţi barbaţi nu înţeleg asta, aşa ca tot ce se poate sa ţi-o dea ca exemplu şi chiar sa te critice comparându- te cu ea.
Apreciată pentru propriile calităţi
Ar fi bine sa îi explici ca nu te simţi bine când face astfel de comparaţii sau când se arata nemulţumit de tine şi îţi spune ca trebuie sa fii ca ea. Arata-i ca ai vrea sa fii apreciata pentru ceea ce eşti tu şi nu pentru ca te straduieşti sau reuşeşti sa fii ca altcineva. Totodata, nu o critica în faţa lui, pentru ca sigur se va simţi jignit. Spune ca apreciezi calitaţile ei, dar ca sigur şi lui i-a placut şi ceva la tine atunci când s-a îndragostit. Şi ar trebui sa te preţuiasca în continuare. Totuşi, poţi sa iei un exemplu de la ea în anumite chestiuni concrete – cum ar fi sa înveţi sa gateşti feluri de mâncare care ei îi ies foarte bine, sa „furi” de la ea trucuri de gospodina sau sa îi faci masaj aşa cum îi face ea când îl doare spatele.
Relaţie diferită
Pe de alta parte, el ar trebui sa înţeleaga faptul ca relaţia cu tine este diferita de cea cu mama lui. Daca vrea sa fie tratat de tine ca şi cum ar fi un copil, nu este în regula. În prezent, mulţi barbaţi refuza sa se maturizeze şi au pretenţia ca partenerele sa se comporte ca şi cum le-ar fi mame.
Ar trebui sa înveţe sa îşi asume responsabilitaţi, sa ia singur decizii, sa nu aştepte sa faci totul pentru el aşa cum a fost obişnuit acasa. Mai ales când amândoi aveţi serviciu nu poate avea pretenţia sa fie tratat ca un adolescent care dupa şcoala iese cu prietenii, se relaxeaza sau are teme de facut şi nu trebuie deranjat. Este un barbat matur care împarte cu tine responsabilitaţile gospodariei şi ale creşterii copiilor. Nu trebuie sa te laşi prinsa în jocul asta şi nici sa îl propui tu. Multe femei încep chiar ele sa-şi trateze soţii ca şi cum le-ar fi odrasle şi atunci lor nu le ramâne decât sa se supuna. Mai ales ca exista atâtea beneficii.
Disfuncţii de ordin sexual
„Am paciente care au copiat, fara sa-și dea seama, comportamentul soacrelor, încercând sa le ia locul în inima fiului. Rezultatul este, de cele mai multe ori, dezastruos: mamele soților se simt amenințate și încearca sa se apere, devenind chiar intruzive. Ce este mai grav, apar disfuncții de ordin sexual în cuplu. Libidoul scade, crește frustrarea și apar certurile. Cauza o constituie faptul ca barbații se simt confuzi și dezvolta fața de partenere un alt tip de afecțiune.
De ce ar vrea o femeie sa fie ca mama partenerului? Daca el își exprima aceasta dorința, soția ar trebui sa-i explice ca mama lui este unica și ca, nici daca ar face eforturi, nu poate fi ca ea. Totodata, în aceeași masura, și ea este unica și, de aceea, el a ales-o. Daca este vorba de faptul ca barbatul ți-ar dori ca tu sa gatești ca soacra, atunci poți cere rețete și sfaturi de la ea și sa încerci sa îi prepari ceva asemanator. Dar aici te poate ajuta și el.”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!