Sexul, cel mai bun medicament. Vezi pentru ce!

De Unica.ro, pe Ultimul update Sâmbătă, 17 ianuarie 2015, 11:23

Sexul are efecte benefice asupra întregului organism. S-a constatat că persoanele care fac dragoste cu regularitate se află într-o formă fizică şi psihică mai bună decât cei care nu au o viaţă sexuală activă.
Vrei să te simţi mai în formă, să dormi mai profund, să înlături oboseala, să slăbeşti, ba chiar să trăieşti mai mult? Atunci îndreaptă-ţi paşii spre dormitor, pentru că sexul este „medicamentul-minune” care te vindecă de toate relele. Iată care sunt avantajele pe care ţi le poate aduce puţină pasiune în plus:

1. Măreşte dorinţa de a face dragoste

Iubiţi-vă mult! Cu cât faceţi mai multă dragoste cu atât vă veţi simţi mai bine. Asigură-ţi partide de sex cu regularitate şi vei putea păstra dorinţa faţă de partener. Cu cât te simţi mai atrasă de el, cu atât avantajele sunt mai mari şi te vei simţi mai bine.

2. Te ajută să slăbeşti mai uşor

În timpul unei partide de sex se măreşte secreţia hormonului DHEA care întăreşte oasele şi ajută organismul să piardă în greutate. El acţionează alături de hormonul feminin estrogen pentru a creşte „ciclul acizilor graşi”. Astfel, metabolismul se intensifică şi contribuie la arderea caloriilor în plus. De asemenea, ajută la reducerea nivelului colesterolului, la ambele sexe. Când faceţi dragoste se ard foarte multe calorii. Aşadar, dacă vrei să scapi de kilogramele în plus, o viaţă sexuală activă este exact ceea ce-ţi trebuie!

3. Întăreşte sistemul imunitar

S-a constatat că persoanele care fac sex cu regularitate prezintă constant în organism un nivel mai ridicat de imunoglobulină. La bărbaţi, o partidă de sex ridică nivelul de testosteron, substanţă care întăreşte oasele şi ajută la transportul DHEA prin organism – un element esenţial pentru un sistem imunitar puternic. Sexologii au demonstrat că femeile care au suferit de cancer la sân şi care au relaţii sexuale frecvente se refac mai rapid decât celelalte. În cazul multor forme de exerciţii fizice, sistemul imunitar are de suferit, dar acest lucru nu se întâmplă în cazul sexului.

4. Te menţine tânără

Partenerii care fac dragoste de trei ori pe săptămână arată cu patru-şapte ani mai tineri decât cei care se mulţumesc cu mai puţin sau chiar deloc. De ce oare? Activitatea fizică creşte nivelul de oxigen, stimulează fluxul sanguin şi împinge la suprafaţă celulele tinere ale pielii, ceea ce determină o înfăţişare mai tânără şi o stare de spirit mai bună. „Oare chiar arăt mai tânără pentru că fac mult sex sau fac mult sex pentru că arăt mai tânără?”, ar întreba unele dintre noi, ceva mai neîncrezătoare. Oricum ar fi, merită să încerci!

5. Fortifică muşchii

O partidă de „gimnastică sexuală” e binevenită mai ales atunci când duci o viaţă sedentară. Desele întâlniri amoroase sunt benefice pentru trupul tău. În timpul contactelor sexuale, muşchii pelvisului, coapselor şi braţelor se fortifică. Sexul relaxează şi muşchii. E”un tratament” foarte bun pentru durerile de spate pe care le avem multe dintre noi după o anumită vârstă sau pur şi simplu din cauza lipsei de mişcare. Opoziţie eficientă pentru astfel de dureri este cea a misionarului (faţă în faţă cu bărbatul deasupra). În acelaşi timp, este o poziţie relaxantă pentru femeie şi foarte potrivită pentru mângâiat şi sărutat. Dacă partenerul tău are dureri de coloană vertebrală, schimbaţi rolurile. Lasă-l pe el să stea întins pe spate, în timp ce tu te aşezi călare, uşor aplecată spre spa-te. Dar mai există o variantă: sexul pe scaun. Cel care are durerile de coloană stă lipit cu spatele de spătar. Nu este recomandată în cazurile de ejaculare precoce.

6. Alungă stresul

În timpul actului sexual se produce o substanţă chimică – numită dopamină – care anihilează hormonii de stres. Numai 20 de minute de sex echivalează cu două ore de relaxare. Amorul făcut cu regularitate este un bun remediu împotriva oboselii. În acelaşi timp, poate preveni durerile de cap şi tensiunea nervoasă. Aşadar, gândeşte-te de două ori înainte de a folosi durerea de cap drept scuză!

7. Reduce riscul apariţiei bolilor de inimă

Faci sex de trei ori pe săptămână cel puţin 20 de minute? Atunci fii convinsă că ai redus la jumătate apariţia unei boli cardiace. Unele dintre noi se îngrijorează, gândindu-se că o partidă de amor le poate afecta sănătatea. Eronat! Cazurile în care inima are de suferit în aceste împrejurări sunt extrem de rare. Pentru siguranţa ta, testează-te mai întâi! Cum? Câteva zile la rând evită liftul şi urcă pe scări. Dacă nu întâmpini greutăţi – respiri uşor, nu se instalează imediat oboseala – înseamnă că vei rezista la trei partide de sex pe săptămână, fără ca inima să-ţi facă surprize.

8. Îmbunătăţeşte starea de spirit

Contactul sexual cu fiinţa iubită acţionează ca un medicament natural (fenomen care se întâlneşte şi la animale). Opartidă de sex poate duce la creşterea nivelului de estrogeni la femei, substanţă numită „hormonul fericirii” care îndepărtează stările depresive. Aşa se explică de ce te simţi mai bine imediat după un contact sexual reuşit. Această stare va dura mai mult dacă relaţia cu partenerul este bună.

9. Înlocuieşte somniferul

Un pui de somn după momentele de pasiune poate fi un subiect de glume într-un cuplu, dar experţii ne asigură că este ceva natural. Ce se întâmplă, de fapt? Nivelul hormonului oxytocină, care provoacă somnul, creşte de cinci ori în momentul orgasmului. Asta înseamnă că noi, femeile, vom fi toropite de somn la 20-30 de minute după ce am atins orgasmul, în timp ce bărbaţii vor ţine ochii deschişi doar două-trei minute după ce-au ajuns pe culmile plăcerii. Astfel se explică pentru ce dormim atât de bine după un contact sexual reuşit. Şi, oricum, e mult mai plăcut să faci dragoste decât să iei un pumn de somnifere…

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!