Sexul din milă nu ajută relaţia

De Stela Moisescu pe

Prea multe femei fac sex fără să aibă chef, doar de dragul partenerului. Scenariul e clasic. El îţi face avansuri, iar tu accepţi, fără vreo tragere de inimă. Astfel, începe…
… o scenă de sex în care tu joci, iar el este convins de act, în cel mai fericit caz.

Dar ce este sexul făcut din milă? Este acel tip de sex în care contează doar plăcerea partenerului şi pe care îl faci pentru a proteja sentimentele acestuia.

De ce mimează femeile o partidă de sex?

Motivele pentru care mimează femeile, aşa cum le-am aflat de la trei femei care au făcut sex doar de dragul iubitului, ţin de nemulţumirile legate de cuplu, dar şi de propria persoană.

1. „El are nevoie de sex, pentru că este bărbat”

Unele femei consideră că un bărbat are această nevoie fiziologică şi privesc sexul ca pe o datorie de îndeplinit.

2. „Dacă nu fac sex, va crede că sunt frigidă”

Alte femei se simt complexate de faptul că nu au chef să facă sex la fel de des precum partenerul, aşa că se inhibă. Rezultatul? Dorinţa de sex a femeii scade tot mai mult, iar aceasta ajunge să facă sex din milă, doar pentru a nu fi catalogată frigidă.

3. „Aşa evit sentimentul de vinovăţie, discuţiile în contradictoriu şi, într-un final, despărţirea”

În această categorie intră femeile care ştiu că partenerul de cuplu devine tot mai rece în absenţa sexului. Aşa că, fac sex din milă, pentru a evita supărarea din partea iubitului şi, inclusiv, destrămarea cuplului.

4. „Nu are sens să mă simt bine, pentru că, oricum, partidele de sex se termină prea repede”

În unele cazuri partenerul nu poate rezista prea mult timp într-o partidă de sex şi atinge orgasmul înainte ca femeia să fie pregătită şi ea pentru climax. Aşadar, ea consideră că nu are sens să se mai bucure de actul sexual, dacă el nu are o finalitate şi pentru ea. Prin urmare, începe să facă sex doar de dragul lui.

5. „Ca să nu mă înşele”

Alteori, femeia vede partidele de sex ca pe modalităţi de a-i arăta partenerului care sunt abilităţile ei sexuale. Pentru ea sexul nu înseamnă plăcere, ci doar un mod prin care să-l impresioneze pe bărbat.

6. „Nu mai sunt atrasă de el, dar îl iubesc”

În relaţiile de lungă durată, uneori, atracţia dispare. Unele femei continuă să facă sex cu partenerul de cuplu, deşi nu mai simt vreo urmă de atracţie. Motivul? Ele nu doresc să mărturisească adevărul partenerului şi să-i trezească suspiciuni acestuia.

Uneori, bărbaţii se prind că primesc o partidă de sex din milă

Ciprian ne mărturiseşte că a prins-o pe prietena lui cu „minciuna” ş i-a întins o capcană.

„Mi-am dat seama că ea nu trăia foarte intens actul sexual, aşa că m-am prefăcut că am orgasm. Ea a încercat să-mi arate că reuşeşte şi ea să ajungă la climax în acelaşi timp cu mine.

Văzând acest lucru, nu m-am abţinut şi i-am zis sub forma unei glume că am mimat şi că nu e cazul să facă şi ea acest lucru”, precizează Ciprian.

Ea a recunoscut că a început partida de sex fără prea mult chef şi că nu voia să-l dezamăgească. Ciprian a provocat-o pe iubita sa să fie sinceră şi să spună care sunt nemulţumirile ei pe plan sexual.

„După o discuţie relaxată despre sexualitatea noastră, partidele de sex au devenit o plăcere pentru amândoi”, spune Ciprian.

El precizează că lipsa unei comunicări deschise poate duce la destrămarea unui cuplu. Nu-i înţelege pe cei care preferă să se destăinuie prietenilor, în loc să discute nemulţumirile cu cel direct implicat, cu partenerul de cuplu.

Ce crede Ciprian despre gestul iubitei sale de a face sex cu el din milă?

„Am apreciat gestul iubitei mele, acela de a-mi proteja mie sentimentele, dar nu în totalitate. Pe de altă parte m-a îngrozit gândul că nu o pot satisface. Atunci când am prins-o că a făcut sex doar de dragul meu, s-a dus în mine o luptă. Nu ştiam dacă să fug indignat sau să mă implic şi mai mult în a o face fericită”, povesteşte Ciprian.

Ciprian a ales a doua cale, dar nu orice bărbat ar face acest lucru. Aşadar, decât să mimezi orgasmul, partida de sex şi… întreaga relaţie, mai bine îi mărturiseşti ceea ce simţi, în speranţa unei relaţii adevărate.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro