Sex în sarcină – când ai voie şi când nu

De Baby, pe Ultimul update Sâmbătă, 17 ianuarie 2015, 11:37
Sex

Încă de la prima confirmare a faptului ca eşti însarcinată, apar griji legate de sex în timpul sarcinii.
Poţi face sex? Care sunt riscurile? Până când e sigur să faci sex în sarcină? Ce lucruri sunt sigure sau nu din punct de vedere sexual? – sunt câteva dintre întrebările pe care orice viitoare mămică şi le pune şi la care viitorii tătici aşteaptă cu nerăbdare răspunsurile.

Dacă ai o sarcina normală, sexul nu presupune riscuri. Poti face sex chiar şi în ultimul trimestru, deşi va trebui să daţi dovadă de creativitate, pentru a găsi poziţii care să nu creeze disconfort.

Sex în sarcină, orgasm garantat

Unele femei au descoperit că sexul poate fi mai plăcut în sarcină (în primele 2 trimestre, cel puţin). Vaginul este mai lubrifiat (în mod natural), iar zona genitală este mai sensibilă, ceea ce are ca efect un orgasm mai puternic (multe cazuri de orgasm multiplu au fost înregistrate pentru prima oară în timpul sarcinii). Lipsa de grijă pentru o eventuală sarcina poate face şi ea sexul mai plăcut. Pe de altă parte, multe cupluri abordează cu precauţie sexul în timpul sarcinii, fie din grija de a nu face rău bebeluşului, fie din cauza senzaţiei ciudate pe care o au şi femeia şi bărbatul vizavi de schimbările prin care trece viitoare mamă.

Femeia se poate simţi din ce în ce mai neatrăgătoare pentru partener, el poate fi speriat de formele ei în creştere sau poate trăi senzaţii contradictorii la gândul că doreşte să facă sex cu viitoarea mamă a copilului său.

Citeşte mai multe pe Babyonline.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!