Când sexul devine datorie, în loc de plăcere

De Libertatea pentru femei, pe
Sex

Ai auzit de „îndeplinirea datoriei conjugale”, dar a face dragoste cu soţul nu ar trebui să devină o corvoadă sau un punct de îndeplinit din lunga listă cu sarcini casnice.
Timpul erodează pasiunea, iar problemele de zi cu zi o submineaza şi ele. Totuşi, depinde de voi ca, din când în când, sa reîmprospataţi iubirea şi sa va simţiţi nu ca la început, ci poate chiar mai bine.

Teama de a-l pierde

Multe femei considera ca, pe lânga a face curat şi mâncare, sexul este o datorie a sa fa_a de partener. Chiar daca este o doza de adevar în aceasta abordare, sa priveşti lucrurile aşa îţi poate răpi orice urma de bucurie. Multe se gândesc ca, daca nu îţi satisfac partenerul, acesta le va înşela, aşa ca se grabesc sa îi faca pe plac de teama de a nu fi parasite.
Mai ales, dupa apariţia unui copil, femeile se concentreaza pe rolul de mama şi uita sa mai fi e şi iubite. Nu se mai îngrijesc nici pe ele, dar nici nu mai dau prea multa atenţie soţului. O soluţie ar fi sa-i ceri sprijinul şi sa-l laşi să înţeleaga ca astfel vei avea mai mult timp pentru el. În plus, ai nevoie şi de odihna şi de puţin timp pentru tine însăţi, ca sa te aranjezi, dar şi sa faci ceea ce-ţi place, pentru un grad ridicat de satisfacţie. Astfel, vei fi mai disponibila şi pentru relaţii intime.

Comunicarea, cheia succesului

Ar fi bine sa va faceţi timp şi pentru a sta pur şi simplu unul cu celalalt, sa va plimbaţi, sa ieşiţi în oraş. Vorbiţi mai mult şi nu doar despre lista de cumparaturi sau despre ce ar mai fi de facut prin casa. Sexul nu este o parte cu totul diferita a relaţiei. Daca exista intimitate între voi, daca obişnuiţi sa comunicaţi uşor şi va face placere sa fiţi împreuna, şi contactul va fi mai satisfacator. În schimb, atunci când va întâlniţi doar noaptea în pat sau va certaţi o buna parte a zilei, şi viaţa voastra intima are de suferit.
O alta problema ar putea fi faptul ca tu nu-i spui ce anume ai vrea sau ce anume nu-ţi place. Daca ai dureri la contact, mergi mai întâi la medic pentru a vedea daca nu este o problema ginecologica. În acest caz, vei urma tratamentul indicat. Alteori, este cazul sa schimbaţi ceva anume în viaţa voastra intima. Poate ai nevoie de un preludiu mai lung. Poate îţi lipseşte partea romantica a relaţiei.
Nu îi reproşa şi nu începe o discuţie la „rece” în care sa îţi exprimi nemulţumirile. În schimb, ia iniţiativa şi propune-i ceva nou sau ceva ce îţi placea şi nu s-a mai întâmplat demult. Cumpără ulei de masaj, lumânari parfumate sau orice altceva ar putea sa te „inspire”.

Reapropiaţi-vă unul de celălalt!

„Se spune ca femeile au dureri de cap din doua motive: fie vor un barbat şi nu-l au, fie au un barbat şi nu-l vor. În masura în care nu exista probleme de natura medicala, recomandarile mele sunt sa aveţi activitaţi care sa creasca gradul de intimitate dintre voi. Râdeţi mai mult împreuna (nu unul de celalalt!) si încercaţi sa fiţi mai prezenţi emoţional în ceea ce faceţi. Adica, în timpul momentelor intime, nu te gândi, de exemplu, ca trebuie spalata perdeaua etc.
Daca nu simţi placere în timpul actului sexual, trebuie sa spui ce nu este în regula: fie te doare, nu ai organsm, poziţia nu este pe gustul tau, nu eşti suficient de excitata etc. Gaseşte împreuna cu partenerul o modalitate de a remedia situaţia. Atenţie însa cum comunici aceste lucruri, astfel încât el sa nu se îndoiasca de propria virilitate.”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!