Relaţii: Ce este abstinenţa sexuală?

De Adina Radu, pe Ultimul update Joi, 01 iunie 2017, 14:36
Sex

Abstinenţa sexuală aduce avantaje, dar şi dezavantaje, pe plan fizic şi emoţional, iar nu doar individul care o practică este afectat, ci şi partenerul de cuplu, în cazul în care există.
Abstinenţa înseamnă refuzul voluntar de a-ţi satisface unele nevoi fiziologice sau a unor plăceri – spre exemplu fumatul, alcoolul sau sexul. Există mai multe motive din care oamenii aleg să fie abstinenţi din punct de vedere sexual. Acestea sunt de ordin fizic, emoţional, religios, financiar ori unele persoane devin abstinente sexual ca formă de protest.
Abstinenţa sexuală este diferită de asexualitate (lipsa totală a atracţiei sexuale) şi de burlăcie, care nu este o alegere, ci un factor de care uneori depinde activitatea sexuală a indivizilor.
Relaţii: Ce ar trebui să înţelegi din semnalele lui sexuale
Abstinenţa ca mod de viaţă
Deşi multe persoane refuză să mai facă sex din cauza religiei sau a moralităţii, pentru unii oameni, abstinenţa sexuală este un mod de viaţă. Cei care aleg această cale nu se simt atraşi de sex sau pur şi simplu nu simt dorinţa de a întreţine relaţii intime. Totuşi, asta nu înseamnă că vor alege şi abstinenţa totală, ci unii indivizi vor accepta să facă sex pentru a se reproduce şi vor avea relaţii romantice.

Citeşte mai multe pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!