5 moduri în care sexul te face să te simţi mai tânără şi mai sănătoasă

De DinDragoste.unica.ro pe
Sex

Orice relaţie serioasă are nevoie şi de o viaţă sexuală activă şi satisfăcătoare.
Mulţi însă nu ştiu că pot profita pe mai multe planuri de pe urma sexului, nu doar din punctul de vedere al plăcerii. Sexul în sine este o formă excelentă de comunicare, îi poate ajuta pe cei doi parteneri să se cunoască mai bine, să îşi exploreze visele, dorinţele şi trupurile, să se apropie mai mult unul de celălalt. Beneficii sunt însă şi din punct de vedere al sănătăţii şi al vitalităţii. Să le enumerăm pe rând pe cele mai importante:

1. Libidoul depinde în mod direct de nivelul de energie

Libidoul sau apetitul sexual poate fi strâns legat de nivelul de energie al organismului şi de starea de sănătate generală. Astfel, o persoană cu un apetit sexual scăzut, are de obicei şi o energie vitală slabă şi suferă de o afecţiune sau alta, fizică sau mentală. Pe de altă parte, cei cu libidoul normal sau mare, debordează de energie şi sănătate.

2. Sexul reduce stresul

Nu mai încape îndoiala, toată lumea ştie că atunci când doi oameni se iubesc şi se doresc, actul sexual în sine este o plăcere cu greu egalată de alte activităţi pe care le facem în doi. Potrivit statisticilor, oamenii care au parte de o viaţă sexuală satisfăcătoare, au parte şi de mai puţin stres şi sunt mai motivaţi, scăzându-le în acelaşi timp gradul de ostilitate sau inclinaţia înspre violenţă. De ce? Sexul este direct răspunzător de eliberarea în organism a oxitocinei, endorfinelor şi a dopaminei, hormoni asociaţi cu sentimentele pozitive, afecţiune şi fericire, implicit mai puţin stres.

3. Oxitocina e bună pentru sănătate

În urma activităţii sexuale, cu precădere după orgasm, în organism se eliberează oxitocina, un hormon cunoscut şi sub numele de „hormonul iubirii”. Acesta ne aduce o mulţime de beneficii din punct de vedere al sănătăţii, scăzând sau stabilizând tensiunea de la nivelul vaselor de sânge, îmbunătăţind textura pielii şi reducând riscul apariţiei unor probleme mai grave precum cancerul mamar, ovarian sau de prostată.

CIteşte mai multe pe Dindragoste.unica.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro