Ce se întâmplă atunci când ai mâncărimi în zona vaginală?

De Sandra S., pe Ultimul update Sâmbătă, 17 ianuarie 2015, 11:39
Sex

Senzaţia de mâncărime în zona intimă este incomodă şi deseori dureroasă. De cele mai multe ori este cauzată de substanţe care îţi irită regiunea delicată, însă ar putea avea şi cauze mai serioase, pe care le poate determina doar medicul ginecolog. Aşadar, ce se întâmplă atunci când ai mâncărimi în zona vaginală?

Ce cauzează mâncărimi vaginale

Substanţe chimice pe care le foloseşti zi de zi, precum detergentul pentru rufe, gelul de duş, săpunul intim, produsele pe care le foloseşti pentru spălăturile vaginale, absorbantele, tampoanele sau protejslipurile, lubrifiantele, prezervativele şi chiar materialul din care sunt făcuţi chiloţii. Toate acestea te pot irita şi pot cauza mâncărimi. De asemenea, dacă suferi de diabet sau incontinenţă urinară, şi urina poate irita zona genitală.
Bolile de piele, eczemele, pot usca pielea în anumite zone, chiar şi cea intimă.
Infecţiile bacteriene au ca simptome mâncărimile şi usturimile în regiunea genitală. Atunci când sistemul imunitar este slăbit sau când iei antibiotice mai multe zile, bacteriile bune ce compun flora vaginală sunt distruse, lăsând loc celor rele să se înmulţească peste măsură.
Vaginitele sunt de asemenea infecţii bacteriene, însă mai grave, iar simptomele pot include iritaţie (deci usturime), inflamarea vulvei, mirosuri neplăcute şi scurgeri anormale.
Trichomonas este o infecţie mai rar întâlnită, dar principalele simptome sunt usturimea şi mâncărimea în zona vaginală. Trichomonas este un parazit pe care îl poţi lua în timpul actului sexual neprotejat, iar alte simptome sunt scurgeri vaginale verzi-gălbui, groase, şi durere când urinezi.
Citeşte continuarea pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!