Cum îmbunătăţeşti calitatea lichidului seminal masculin

De Mia, pe Ultimul update Sâmbătă, 17 ianuarie 2015, 11:21
Sex

Când vreţi să faceţi un copil, trebuie luate în considerare mai multe aspecte, printre care se numără şi calitatea spermei sale. Dacă nu are destui spermatozoizi sau care să se mişte destul de rapid ca să ajungă la ovul, astfel concepţia unui copil va întârzia. Citeşte mai departe ce puteţi face pentru îmbunătăţirea calităţii lichidului seminal.

Cum testezi calitatea spermei

Înainte să arunci vina pe spermatozoizii probabil leneşi ai iubitului tău, mai întâi specialiştii trebuie să determine calitatea lichidului seminal. Există trei parametri care se iau în vedere: numărul spermatozoizilor în 2-3 centimetri de lichid, numărul celor care se mişcă normal, iar al treilea parametru testează forma spermatozoizilor. Un bărbat are în medie 35 de milioane de spermatozoizi, iar dacă numărul scade sub 20 de milioane, fertilitatea îi este afectată. Pentru al doilea parametru, medicii caută câtor spermii le-a fost afectat înotul normal – din diferite motive mecanice.

Cum poţi îmbunătăţi calitatea şi fertilitatea spermei

În primul rând, bărbaţii ar trebui să evite să mai poarte chiloţi sau pantaloni prea strâmţi şi cât se poate din materiale care lasă pielea să respire. Dacă obişnuieşte să poarte chiloţi strâmţi şi din materiale sintetice, cu siguranţă calitatea spermei scade în timp mai repede decât ar putea în mod normal – odată cu vârsta. Pe de altă parte, nici temperaturile scăzute nu sunt benefice lichidului seminal masculin. Cel mai bine este să poarte lenjerie intimă prin care să-i respire pielea şi, pe cât posibil, să asigure o temperatură constantă.
O altă problemă care ar putea afecta fertilitatea partenerului tău este chiar un lux al zilelor noastre: scaunele cu încălzire ale maşinii. Din nou, o temperatură prea ridicată – chiar dacă este vorba de câteva grade faţă de cea constantă – poate dăuna calităţii spermei. Studiile au arătat că şi un drum de o oră poate afecta negativ producţia de lichid seminal sănătos.
Acumularea lichidului în testicule de asemenea scade calitatea spermei. Aşadar, ca aceasta să fie calitativă, bărbatul ar trebui să facă sex sau să se masturbeze în mod regulat şi să scape de sperma „învechită”, ai cărei spermatozoizi încep să moară.

Cum îmbunătăţeşti gustul spermei

Ca lichidul seminal să aibă un gust mai plăcut, partenerul tău trebuie să consume anumite produse alimentare şi să se ferească de altele cât poate de mult.
Ananasul este cea mai rapidă soluţie pentru îndulcirea gustului. Acelaşi efect îl pot avea şi fructele citrice şi merişorul. Alimentele bogate în zahăr mai îmbunătăţesc gustul, însă cum dulciurile nu sunt sănătoase, mai bine rămâne doar la fructe.
De asemenea, el ar trebui să renunţe la fumat – pentru că fumatul oricum afectează calitatea spermei – şi să nu bea alcool, ca gustul să fie mai plăcut. Ar mai putea evita condimentele puternice, ceapa, usturoiul şi carnea roşie, care toate îi dau un gust pronunţat şi neplăcut.
Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter